17/06/2014: Honger en dorst staking in Vottem

Sinds zes dagen, zijn veel mensen in hongerstaking, en, voor sommigen, in dorststaking in het detentiecentrum voor vreemdelingen Vottem.

Deze omvatten vooral mensen van Pakistaanse afkomst, die vrezen voor hun leven als ze gedwongen worden uitgezet. Inderdaad, zijn er in Pakistan meerdere politieke bewegingen het doelwit van de Taliban . Ze aarzelen niet om aanvallen uit te voeren en te doden, zoals we er een paar dagen hebben gezien bij een aanslag in de buurt van de luchthaven van Karachi.

Wij accepteren het zeer restrictief beleid van de Belgische Staat betreffende immigratie en asiel niet. 75% van de asielaanvragen zijn afgewezen, wat betekent dat mensen worden gedeporteerd naar landen met heersende oorlog en onveiligheid, of dictatoriale of autoritaire regimes.
Eind vorig jaar is een jonge Afghaanse jonge man, AREF, overleden op zijn terugkeer naar Afghanistan onder de Taliban kogels.

Onder de hongerstakers hebben sommige hun leven opgebouwd in België al jaren, werd hun procedure afgewezen terwijl ze hier jaren wonen en werken

Ze zijn deze beweging begonnen omdat hun leven vernietigd zou worden door deportatie. Hun levens zijn nu in gevaar hier, een persoon die de hongerstaking en dorst geraakt in een zeer zorgwekkende toestand voor zijn gezondheid!

Voor CRACPE, Frankrijk Arets

Ce contenu a été publié dans Nieuws van de gesloten centra. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.