25 jaar gevangenis, 4 maanden in een gesloten centrum: de “ADMINISTRATIEVE REDENEN” van de Dienst Vreemdelingenzaken?

Na 25 jaar gevangenis werd Meneer Larbaoui op 7/09/2014 overgebracht naar de beveiligde vleugel van het gesloten centrum van Vottem met het oog op zijn uitwijzing:
http://www.gettingthevoiceout.org/de-gevangenis-in-de-gevangenis-in-vottem-de-beveiligde-vleugel/

Hij is verontwaardigd over die nieuwe opsluiting en contacteert ons:

http://www.gettingthevoiceout.org/guantanamo-bis-lettre-dun-detenu-du-centre-ferme-de-vottem-13092014/

Op 27/10 wordt hij IN het gesloten centrum “gearresteerd” en opnieuw teruggebracht naar de gevangenis. Hij schrijft ons:

http://www.gettingthevoiceout.org/het-grote-banditisme-in-het-detentiecentrum-van-vottem/

Hij brengt twee maanden door in de gevangenissen van Bergen en Lantin waarvan 3 weken in het cachot van Bergen zonder precieze reden. Dat was voor hem een van de moeilijkste momenten: geen enkel contact met de buitenwereld, in volledige afzondering.
Een uitwijzing naar Algerije was voorzien op 22/12 vanuit de gevangenis; uitwijzing geannuleerd omwille van ADMINISTRATIEVE REDENEN.

Op 19/12 kondigt men hem aan dat hij naar Vottem zal teruggebracht worden, vervolgens uitgesteld tot 24/12. ADMINISTRATIEVE REDENEN. En wanneer ze aankomen voor de poort van het centrum, weigert de directie de combi de toegang. Zij moeten bijna een uur wachten voor de poort van het gesloten centrum. ADMINISTRATIEVE REDENEN !

De opeenvolgende overbrengingen gebeuren onder de hoogste beveiliging, in een beveiligde combi die voor de transfert van gevangenen wordt gebruikt, met twee politieauto’s en een tiental politieagenten in kogelvrije vest en van machinegeweren voorzien. Karim heeft een bivakmuts over zijn hoofd, geboeid en vastgemaakt. Hij ziet niets, hoort de sirene gedurende het hele traject en het geknars van de banden, maar kan zich niet bewegen. De combi stopt nooit en rijdt door de rode lichten.

Vreemdelingendienst wil koste wat het kost hem naar Algerije uitwijzen. Aangezien Karim een Franse Algerijn is, wil hij naar zijn vrouw en zoon in Parijs terug. Het consulaat van Algerije wil geen papieren leveren om zijn uitwijzing toe te laten.

Op 29/12/2014 wordt hij overgebracht naar de luchthaven voor een poging tot uitwijzing. Hij berustte en ging deze uitwijzing aanvaarden, waarnahij hoopte dat hij dan eindelijk vrij zou zijn.

Op het tarmac van de luchthaven, terwijl hij bereid is om aan boord te gaan, kondigt men hem aan dat de uitwijzing wordt uitgesteld. ADMINISTRATIEVE REDENEN. Hij wordt naar het gesloten centrum van Vottem teruggebracht. Hij verneemt later dat de Dienst vreemdelinges zafen de ambassade van Algerije niet heeft kunnen bereiken en dat er dus geen laissez-passer is.

Op 05/01/2014 verschijnt hij voor de raadkamer voor een aanvraag tot invrijheidstelling. De rechter beveelt zijn invrijheidstelling voor de derde keer… en de DV gaat voor de derde keer in beroep tegen deze uitspraak!

Karim zal binnen de 14 dagen verschijnen voor de kamer van inbeschuldigingstelling… en blijft ondertussen in de cel in de beveiligde vleugel van Vottem.

Sinds enkele dagen biedt hij weerstand: hij komt niet meer uit zijn cel, zelfs niet voor de wandeling en weigert om met wie dan ook te spreken.

“Deze behandeling brengt je in een ondraaglijke staat van sociale, affectieve, relationele verwarring. Wat zou me verlichting kunnen brengen?”

Ce contenu a été publié dans Nieuws van de gesloten centra, Nouvelles des centres. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.