6 December 2017 – Actie “SINT NIKLAAS” in gesloten centrum 127 bis: update

Update 05/12: De mensen opgesloten in her centrum 127bis waren van plan mee te betogen vanuit het centrum. Maar hun dagelijkse wandeling tussen 15 uur en 17 uur werd door de direktie afgelast. Zij zijn solidair en zullen hun best doen om mee te betogen vanuit hun kamers”

—————————————————————————————————————————

6 DECEMBER – ACTIE “SINT NIKLAAS” IN 127 BIS
GEEN KINDEREN IN GESLOTEN CENTRA
VRIJHEID VOOR ALLEN!

Wij verspreiden de oproep van de Ligue des droits de l’Homme asbl, Tout Autre Chose en Humans Welcome om de bouw van de nieuwe vleugel voor families met kinderen aan te klagen in het gesloten centrum 127bis.

Afspraak woensdag 6 december om 14u in het station van Nossegem!

“Een mars van 1 km tot aan de werf van het nieuwe centrum. Begeleid door St Niklaas, nemen we speelgoed mee dat we vastmaken aan de hekken. Kom talrijk, zodat er een solidariteitsketting kan gevormd worden op het voetpad om de mensen die gevangen zitten te steunen, want zij worden gecriminaliseerd enkel en alleen omdat ze geen verblijfsvergunning hebben. Dank je wel om gebruikt of niet gebruikt speelgoed mee te brengen (teddyberen, poppen, enz…) die aan de hekken van het centrum kunnen vastgemaakt worden.

Ter herhinnering, België heeft lang opgeschept tegenover andere europese landen dat zij “terugkeerhuizen” hadden, die voorzien waren om de families met kinderen op een zachte manier uit te zetten. Zogezegd “Menselijker”, maar deze oplossing was slechts een variant van een onrechtvaardig migratiebeleid, die bepaalde mensen, bepaalde families, bepaalde kinderen niet wil toelaten in Europa.
Het bewijs hiervan is dat vele families deze “open centra” ontvluchtten om te ontkomen aan de uitzettingsoperaties. Vandaar de noodzaak voor de Belgische overheid om opnieuw kinderen op te sluiten. Weet dat er nu reeds families met minderjarige kinderen in het gesloten centrum geplaatst worden vlak voor hun uitzetting, net om dit “terugkeercijfer” te kunnen verhogen…

De nieuwe vleugel voor de families van 127 bis, werd sinds 2014 aangekondigd door Theo Francken ( zie http://regularisation.canalblog.com/archives/2014/10/25/30830216.html), het is alweer een extra radar in het systeem van loterij, segregatie en verdrukking van onze overheid.

Laten we op 6 december talrijk zijn en ons verzet hiertegen te tonen!

Ce contenu a été publié dans Externe bijdragen, Strijdverhalen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.