Alarm: Collectieve vlucht vanuit Brussel naar Afghanistan?

10/07

Een Afghaan vrijgelaten uit de 127 bis, tien opgesloten in gesloten centrum in Brugge. De vermeende collectieve vlucht naar Kaboul blijft meer en meer zeker ( in coordinatie met Nederland?)

07/07/2013

Er zijn 15 Afghanen in het gesloten centrum 127 bis, een paar in Vottem. Ze zijn zeer ongerust en vragen hulp! We hebben geen nieuws van de andere centra waarmee de communicatie heel moeilijk is.

We vernemen ook dat er heel veel Afghanen in Nederland gearresteerd en opgesloten  werden de laatste dagen/weken

05/07/2013

We vernemen van een betrouwbare bron dat op dit moment veel Afghanen opgesloten zijn in de verschillende gesloten centra in Belgie. Tenminste een Afgaanse familie mat 5 kinderen werden  geplaatst inhet opvangcentrum in Holsbeek om hun uitzettingen voor te bereiden.

Het is meer dan waarschijnlijk dat een collectieve uitwijzing naar Afghanistan gepland is in de volgende dagen of weken .

De Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) en de Belgische ministers hebben in de afgelopen maanden een “naadloze efficiëntie” getoond in de organisatie van collectieve deportaties naar verschillende landen (Guinee, Congo, Albanië …). Dit keer zijn de  Afghanen het doelwit.

Is het een Frontex vlucht, een vlucht georganiseerd door de Belgische overheid of een vlucht georganiseerd in samenwerking met verschillende Europese landen? We zullen het veel later weten ,immers, het staatsgeheim is van kracht.

We zullen de komende dagen meer informatie ontvangen over dit nieuwe initiatief en vragen iedereen om attent te zijn, zich te informeren, dit alarmbericht te verspreiden en in aktie te treden opdat deze vlucht niet plaatst vindt!
Opgelet: een collectieve  uitwijzing betekent ook dat ze zullen proberen om de centra snel te vullen en daarom Afghaanse migranten te arresteren..

http://www.gettingthevoiceout.org/gebruiksaanwijzing-voor-collectieve-vluchten/

Nodeportation

Ce contenu a été publié dans Uitzetting aan de gang. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.

2 Responses to Alarm: Collectieve vlucht vanuit Brussel naar Afghanistan?

  1. Ping : Migratiebeleid in België | Getting the Voice Out

  2. Ping : Alarm: collectieve vlucht van Brussel naar Afghanistan? » No Border Network

Les commentaires sont fermés.