ALERTA 25/04/2016

Als iemand zonder papieren hoort dat de politie hem wil spreken, neem als u blieft geen contact met hen. Verdwijn eventjes van uw officieel adres en zoek hulp bij uw advokaat , vrienden, gespecialisserde verenigingen of collectieven van mensen zonder papieren.

De politie heeft nooit goede bedoelingen, dat moet je weten !

Wij hebben veel oproepen van mensen die gearresteerd worden door de politie met heel bepaalde strategieen, om hen in een vakstrik te krijgen. De politie komt thuis voor te praten. Als je thuis zijt vertellen zij u t’is eender welk verhaaltje en na vastgesteld te hebben dat je wel thuis zijt sturen ze heel vlug een zwaar bewapende patrouille om u in de boeien te slaan.Als je  niet aanwezig zijt, wordt aan de medebewoners of aan de buren verteld dat het heel belangrijk is en dat hij/zij zo vlug mogelijk contact met hen moet nemen. Vol vertrouwen belt de zonder papier terug naar de politie die hem vriendelijk vraagt waar hij is.Zeer vlug daarna komt een zwaar bewapende patrouille op de afspraak om hem op te pakken  !

En alle verhalen kunnen van pas komen : politie is zo bij een cohabitant van een zonder papier komen vertellen dat de gast moest ondervraagd worden over de aanslagen in Brussel. In paniek belt hij terug om een afspraak. Zeer vlug komt een politie escorte af om hem te arresteren, gewoon omdat hij zonder papieren in ons land verblijft, niets te maken met de aanslagen !.

Een laatste verwittiging aan de mensen uit Guinee : De oproepen dat we krijgen komen tegenwoordig  dikwijls van mensen zonder papieren uit Guinea. Dat is misschien een toeval en het is niet zeker dat die arrestaties alleen gericht zijn naar Guineanen maar toch opletten en alle vrienden verwittigen !

Ce contenu a été publié dans Getuigenissen, Nieuws van de gesloten centra. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.