ALERT:Nieuwe collectieve deportatie naar DRC op 28 april 2015! Update

01/05/2015: De vlucht van  28/04 werd geannuleerd voor onbekende redenen. Een klein dertigtal Belgische Congolesen , waaronder een tiental vrouwen werden overgebracht naar het gesloten centrum 127 bis de dagen voor de voorziene uitzetting . Een dertigtal anderen moesten bijkomen waarschijnlijk uit ander Europese staten. Ze werden na de annulatie van de vlucht allen teruggereden naar “hun” centra. Volgens sommige informatiebronnen zou een nieuwe collectieve uitzetting gepland worden in de volgende dagen.

Update 27/04 Deportatie zou geannuleerd zijn! te bevestigen!

——————————————————————————

We vernemen dat er een nieuwe gegroepeerde deportatie naar DRC is gepland voor 28 april 2015. Congolezen die in België of in andere Europese landen verblijven zullen door de federale politie naar de luchthaven van Melsbroek worden begeleid voor een militaire vlucht richting Kinshasa.
De vlucht is georganiseerd of door België, of in samenwerking mat andere Europese landen, en waarschijnlijk gecoördineerd door Frontex.

We roepen op tot protest om deze deportatie te voorkomen met alle mogelijke middelen.
Gebruikersgids voor collectieve vluchten: http://www.gettingthevoiceout.org/mode-demploi-vol-collectif/

Wij nodigen u uit om uw Congolese vrienden die riskeren op deze vluchten gezet te worden te waarschuwen om voorzichtig te zijn, en te beletten dat ze tijdens controles op het openbaar vervoer, op straat, thuis of op de Dienst Vreemdelingenzaken in de komende dagen worden gearresteerd.

Getuigenis van een Congolese man. Het CGVS verwierp zijn asielaanvraag.
‘Op de luchthaven (van Kinshasa, nvdr) zal ik direct gearresteerd worden… Ik ben geen alleenstaand geval! Ik bel u om u te waarschuwen dat mijn leven in gevaar is. Als vandaag het CGVS of de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen blijven aandringen om mij terug te sturen naar mijn land, zal dat mijn dood zijn. Ik ben ervan overtuigd dat de veiligheidsdiensten, aangezien ze regelmatig onze website raadplegen, ook al zijn namen en mijn naam niet vermeld, foto’s hebben waar ze mij en mijn kameraden kunnen zien in de luchthavens en overal! Als ik word teruggestuurd, ben ik dood.’

De laatste gegroepeerde vlucht naar DRC vond plaats op 4 november 2014, met 19 ‘illegalen’ uit België en 3 uit Roemenië en Finland.

Herinneren we de geheime documenten gepubliceerd door The Guardian, over het lot van de mensen verdreven uit het Verenigd Koninkrijk bij aankomst in Kinshasa. http://bxl.indymedia.org/spip.php?article3432

Elk jaar worden duizenden mensen opgesloten en uitgezet door de Dienst Vreemdelingenzaken. We weigeren een politiek van repressie en we verzetten ons tegen het bestaan ​​van deze gesloten centra.

Wij nodigen u uit om op te treden, waarschuw uw vrienden, wees waakzaam en ondersteun de mensen die opgesloten zijn en uitgezet zullen worden.

GEEN Uitzettingen
GEEN gesloten centra
VOOR een wereld zonder grenzen

Ce contenu a été publié dans Collectieve uitzettingen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.