Arrestaties en opsluitingen van migranten 10/05/2019

10/05/2019: Veel arrestaties deze week: Willebroek, Zeebrugge, Doornik, Kortrijk, Noordstation van Brussel, Kortrijk, …
Sommige worden vrijgelaten na identificatie en afgifte van een “bevel om het grondgebied te verlaten” (BGV), anderen worden opgesloten in de gesloten centra.

Het geheime doel van deze arrestaties en korte opsluitingen is :
migranten op ons grondgebied opsporen en identificeren en hun dossiers voor te bereiden op een toekomstige verwijdering door in het Eurodac-bestand het land te vinden waar zij hun vingerafdrukken hebben achtergelaten, het land dat verantwoordelijk is voor een eventuele asielaanvraag,en zo zeer vlug de Dublin-procedure toe te passen bij volgende aanhoudingen.

Maggie De Block heeft de Dublin-procédure al eerder strikt toegepast en speelt nu dezelfde rol. En we hebben moeten vaststellen dat het aantal Uitzetting naar hun Dublinlanden in de afgelopen twee maanden is toegenomen.

Maatschappelijk werkers in sommige centra vertellen vluchtelingen nu steeds vaker dat als ze geen advocaat nemen, ze eerder bevrijd zullen worden. Dit is duidelijk niet waar.Als sommigen zonder de hulp van een advocaat vrijgelaten kunnen worden, dan worden er anderen bewaard omdat hun dossier klaar is om hun deportatie te organiseren.

Wij bevelen sterk aan dat gearresteerde mensen de tussenkomst te vragen van een advocaat die een beroep zal doen op hun arrestatie en opsluiting. De tussenkomst van een advocaat zal de duur van hun detentie niet veranderen en kan voor de meesten van hen hun vrijlating betekenen.

Moedig uw vriend aan om de hulp van een advocaat in te roepen,met respect voor zijn of haar keuze.

Wij herinneren u ook aan de nodige informatie door te geven die wij nodig hebben in geval van arrestatie van een van uw gasten:http://www.gettingthevoiceout.org/vrijheid-voor-allen-gouden-raad-aan-families-bij-arrestatie-van-een-gast/

De informatie (te sturen naar gettinthevoiceout@riseup.net) zal ons in staat stellen u door te verwijzen naar een advocaat en onze bestanden bij te werken om de informatie te kruisen en uiteindelijk de hosts te helpen.

Vergeet tot slot niet om ons te vertellen of uw vriend(in) vrijgelaten is!

STOP DUBLIN

Onze MAART en APRIL-cijfers op basis van informaties van gastheren en advocaten.

MAART 2019
Gearresteerd en vrijgelaten na een paar dagen opsluiting:4 personen zonder advocaten , 38 personen na een beroep op de RvV door advocaten

APRIL 2019
Gearresteerd en vrijgelaten na een paar dagen gevangenisstraf: 12 personen zonder advocaten, 70 personen na een beroep op de RvV door advocaten

Terugkeer DUBLIN MAART en APRIL: 24: Italië, Frankrijk, Griekenland, Griekenland, Zwitserland, Spanje, Noorwegen, Zweden, Duitsland, Frankrijk en Frankrijk.

Nog steeds in hechtenis deze 12/05/2019:
Gearresteerd in januari 2019: 2
Gearresteerd in februari 2019: 4
Gearresteerd in maart 2019: 2
Gearresteerd in april 2019: 20

De referenties van het Burgerplatform en gettinthevoiceout@riseup.net

 

Ce contenu a été publié dans Migranten in transit, Nieuws van de gesloten centra. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.