Opgepast collectieve uitzetting naar Guinee op 17/03/2014 UPDATE

 Update 16/03: Er werd hen gezegd dat ze morgen, maandag 17/03 naar miltair haven zouden gebracht worden tussen 11 en 12 uur, vergezeld van politie krachten.

.la déclaration de Bantama Sow (http://www.africaguinee.com/articles/2014/03/15/expulsion-des-guineens-de-l-etranger-les-precisions-du-ministre-bantama-sow)

Update 15/03: In Merksplas werden 4 mensen overgeplaatsts naar het gesloten centrum 127 bis. Vandaag worden 2 anderen geisoleerd om 14 uur voor een verplaatsing naar Steenokkerzeel. Ze zijn wanhopig. Ondanks contactenmet verschillende advocaten hebben ze geen enkele nieuws,

Update 14/03: Een betoging zal georganiseerd worden op 15/03 voor de ambassade van Belgie in Conakry om te protesteren tegen die uitzettinge. Er wordt ook gepraat over het weigeren door de president van Guinee weigert dat de toestelin Konakry Landt….

Acht guinéeanen zijn in beroep tegen die uitzetting met de advocaten en de rechter heef die uitzetting geweigerd_

 

We hbben vernomen dat aan een twintigtal Guineanen opgesloten in de gesloten centrum op 17/03/2014 uitgezet zouden worden.

Het is niet gewoon dat dit op voorhand gemeld wordt. Vooral dat de meesten van hen geen laissez passer van hun ambassade gekregen hebben en dat er informaties zijn dat de president van Guinee de Guineanen die uitgezet worden niet zal opvangen. http://bxl.indymedia.org/spip.php?article3687 .

Opgepast voor de Guineanen die nog in vrijheid zijn: Ze kunnennog thuis of op straat gearresteerd worden…..

http://www.gettingthevoiceout.org/mode-demploi-expulsions-collectives/

Ce contenu a été publié dans Collectieve uitzettingen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.