AUDIO getuigenis van een gewelddadige uitzetting

04/02/2023
Hij zat al maanden in het gesloten centrum van Vottem. 6 de security kwamen hem bij verrassing ophalen om hem naar de luchthaven te brengen voor zijn eerste poging om te worden uitgezet naar Tunis met een tussenstop in Rome; Op de vlucht naar Rome verzette hij zich en de passagiers stonden op om deze uitzetting te voorkomen, sommigen van hen filmden het. De kapitein gaf de federale politie opdracht hem uit het vliegtuig te halen; hij werd overgebracht naar het gesloten centrum van Merksplas. Hij heeft veel lichamelijke en psychische nawerkingen en wil getuigen over dit geweld.


AUDIO hier https://www.gettingthevoiceout.org/wordpress/wp-content/uploads/2023/02/AUDIO-EXPULSION-VIOLENTE.mp3


An appeal to find the witnesses of this expulsion has also been launched

“Call for witnesses – Brussels Airport – 27.01.2023A man was subjected to a very violent deportation attempt on Friday 27 January 2023. He was put on the ITA Airways flight departing from Brussels Airport at 11.40 a.m. in the direction of Rome. Several passengers objected to the deportation and some filmed the scene. We are looking for witnesses or videos of these events.Please contact us via our e-mail address gettingthevoiceout@riseup.net or our mobile number +32484026781 THANK YOU”

Meer info : https://www.gettingthevoiceout.org/hoe-een-uitzetting-beletten/

———————————————————————————————————-
Transcription van de getuigenis : Normaal komt de maatschappelijk werker en zegt “ja, je hebt een kaartje” of wat dan ook, maar dat hebben ze me niet verteld, ze hebben me niet gewaarschuwd. Om 6 uur kwamen ze met 7, ze bonden me vast, ze deden me kleren aan, die zijn niet van mij, ze zijn groter dan ik. Ze zetten me recht in de auto, ja, ik was in Vottem en direkt naar de luchthaven. Op de luchthaven waren er 4 mensen, ze pakten me al toen ik uit de auto stapte. Ik werd geslagen en ze brachten me naar de cel en dan wachtten we op het vliegtuig, en elke keer duwden ze me, “ja, je gaat terug, ja anders slaan we je” bedreigingen en alles, en dan werd ik vastgebonden bij de voet en ze boeiden me. Ze zetten me op het vliegtuig en ik begon te schreeuwen, ik schreeuwde, ik schreeuwde, ik beledigde, ik schreeuwde, ik vroeg mijn God om me te helpen, maar achteraf, denk ik, zei de piloot tegen hen “haal hem naar beneden, hij gaat sporen nalaten”.  Ik ging naar het ziekenhuis, ik heb blauwe plekken, ze sloegen me met hun ellebogen en ze beledigden me en het is ernstig, echt waar. We dachten dat er mensenrechten waren, maar hier zijn geen mensenrechten, ik begrijp het niet. Het is de eerste keer! Normaal heb je een keuze, of je wilt of je weigert. Nee, ze kwamen de cel binnen om 6 uur, bim bim ik begreep er niets van, ik zweer het, ik begreep er niets van. Hartelijk dank, tot ziens.

Ce contenu a été publié dans Audio testimonies NL, Strijdverhalen, Uitzetting aan de gang. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.