“Beveiligde” collectieve vlucht van Brussel naar Kinshasa 16/06/2013 : vervolg

Het “staats”geheim werd goed bewaakt , en we zijn later te weten gekomen dat deze vlucht was gecoordoneerd door Frontex (Europees agentschap voor het beheer van de operationele samenwerking aan de buitengrenzen) en georganiseerd door België en Vreemdelingendienst DVZ.

Frontex is het agentschap van controle en bewaking van de buitengrenzen. Het werd opgericht in 2004 en heeft zijn hoofdkantoor in Warschau, Polen.
http://frontexplode.eu/files/2010/01/Presentation_Frontex.pdf
http://www.frontex.europa.eu/operations/return

Dit is de derde deportatie vlucht gecoördineerd door DVZ van Brussel naar Kinshasa in een jaar. De vorige hadden plaats op 6/03/2012 en 6/12/2012

Op 16/06/2013 werden 34  Congolese migranten  verzameld in het gesloten centrum 127 bis.in Steenokkerzeel. Twintig van hen kwamen uit de 4 verschillende Belgische detentiecentra , 3 uit Frankrijk, 10 uit Ierland en 1 uit Duitsland.

Hier het verhaal van een van hen in Frankrijk http://www.educationsansfrontieres.org/article46893.html

Verloop van de militaire operatie:

Een groot aantal politiekrachten  (honderd volgens onze getuigenissen) zijn om 12 uur  het detentiecentrum 127 bis binnengevallen om de mensen aangewezen voor de vlucht op te pakken. Volgens onze bronnen waren ze zeer gewelddadig. Elk persoon werd individueel met geweld beheerst.

“Ze komen als dieven om ons te pakken” zei een van de gedetineerden.

In de namiddag zijn bussen aangekomen, met Congolesen van de verschillende andere landen.

Het duurde vier lange uren voor dat de politie  de 34 Congolese geboeid in hun verschillende voertuigen konden installeren

Alle gevangenen van het centrum waren in opstand tegen dat geweld en schreeuwden hun afschuw hiertegen. Een man die waarschijnlijk te hard riep  werd geboeid en beheerst door een aantal politieagenten. Wanneer een van de politiemannen hem aan de  nek langs achter vastpakte, dacht hij dat hij ging stikken en beet een agent om zich vrij te maken. Hij werd met geweld in een isoleercel geplaatst voor 48 uren. Gedetineerden bleven manifesteren en haalden hun matrassen buiten om te protesteren.

“Het was moeilijk, mevrouw, het was erg moeilijk”, zei een gevangene.

De indrukwekkende politie-escorte  met twee volle arrestatiebussen hebben het centrum verlaten om 17 uur richting de militaire luchthaven van Melsbroek .

Op de luchthaven waren een aantal Congolezen aanwezig om hun gedeporteerde vrienden te ondersteunen en de samenwerking tussen België en de RDC aan te klagen.

Militaire politie was  overal op de luchthaven en was op  kijk  naar iedere verdachte handeling.

Drie mensen werden uit de vlucht gehaald tengevolge een dringende beroep geddan door hun advocaat. Ze werden teruggebracht naar 127 bis en geisoleerd van de andere gevangenen!

Het vliegtuig vertrok om 18 h 30

127bis

De spanning blijft hoog in het detentiecentrum.
“Wij hebben de haat”
“We hebben afgesproken niet verder zo te worden behandeld”
“Nu is het genoeg”

Nieuws uit Kinshasa

Bericht van 06:39 deze 17/06:
Ze werden meegenomen naar het presidentieel paleis, waar ze zullen worden geïnterviewd
We wachten op verdere berichten.

Wetten, conventies, verdragen opgested door België en Europa plaatsen deze zogenaamde collectieve of gegroepeerd vluchten in een sommaire legaleit.
Niets zal de wilskracht de Europese Unie en haar lidstaten stoppen om hun “controle” op de migratiestromen te beletten…..
We willen niet dat dit staatsterrorisme, dat denkt dat zij de macht  hebben om  te definiëren wie op aarde het recht heeft om te bewegen,  om te ademen, om te leven.

Ce contenu a été publié dans Collectieve uitzettingen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.