Caricole – Een Palestijnse man getuigt op video vanuit het gesloten centrum

 UPDATE : Meneer werd dedwongen uitgezet op 19/07/2023 naar Istamboul
 
 
Siraj Al-Nanal komt uit Gaza, Palestina. Hij ontvluchtte onlangs de oorlog en het geweld in Palestina en vroeg asiel aan in België. Palestina. Hij ontvluchtte onlangs de oorlog en het geweld in Palestina en vroeg asiel aan in België. 
 
Tijdens zijn interview met het Commissariaat-generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen verklaarde Siraj dat zijn moeder geboren was in Azerbeidzjan. Na deze eenvoudige verklaring weigerde het CGVS hem asiel te verlenen, onder het voorwendsel dat zowel hij als zijn moeder de Azerbeidzjaanse nationaliteit hadden. 
 
Siraj leverde een bewijs van zijn Palestijnse nationaliteit en documenten die aantoonden dat hij geboren, gewoond en opgegroeid was in Gaza. Tevergeefs: het CGVS blijft bij zijn absurde weigering.
 
Siraj is al het onderwerp geweest van een eerste poging om hem uit België te zetten. Hij wil zijn verhaal vertellen en alle mogelijke steun krijgen. Hij heeft ons onderstaande video gestuurd. 
 
Als u hem wilt steunen, vraagt Siraj u om het CGVS te schrijven of te bellen en hen te vragen om een bewijs van zijn Azerbeidzjaanse nationaliteit te leveren, of anders te erkennen dat hij inderdaad Palestijn is en bescherming nodig heeft.
 
#STOPDEPOTATIONS
Ce contenu a été publié dans Audio testimonies NL, Uitzetting aan de gang. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.