Charter naar Albanië op 24 oktober! Georganiseerd door Frontex?

Wij hebben vernomen dat onder hen een meneer was die reeds 15 jaar  in België verbleef en gescheiden werd van zijn vrouw en zijn zoontje van 5 jaar en die deel uitmaakte van dit convooi!   Een andere Albanes man was als toerist  Brussel komen bezoeken. Hij heeft zijn zaak in Albanie en was absoluut niet van plan hier te blijven. Hij werd gearresteerd op de Grote plaats in Brussel en met dezelfde convooi naar Albanie teruggestuurd. Hij had 2000 euro’s op zak voor zijn verblijf die verdwenen zijn! zonder commentaar!

Eenenvijftig Albanezen werden op 24 oktober uitgezet uit België nadat hun asielaanvraag werd afgewezen. De Albanese politiechef waarschuwt dat vergelijkbare operaties zullen verdergezet worden, en dat “alle Albanezen zonder visum die regels overtreden om het Schengen-gebied te betreden, gerepatrieerd en toegang tot de EU ontzegd worden gedurende vijf jaar.”
http://www.balkaninsight.com/en/article/albanian-asylum-seekers-repatriated-from-belgium
De luchtvaartmaatschappij die deze vlucht uitvoerde is bellair.it – http://www.belleair.it/belleair-en/contatto.htm
BRUSSEL
Brussels Airport BE-1930 Zaventem
Biglietteria di Belle Air
Tel: +3227535050 Fax: +3227535011
Mob: +32489566631
E-Mail: brussels.airport@flybelleair.com

Vijf andere Albanezen werden maandag 5/11 van het gesloten centrum 127bis naar de luchthaven gebracht voor uitzetting, waarschijnlijk met dezelfde luchtvaartmaatschappij!

Ce contenu a été publié dans Collectieve uitzettingen, Nieuws van de gesloten centra. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.

1 Response to Charter naar Albanië op 24 oktober! Georganiseerd door Frontex?

  1. Ping : Waarschuw je Albanese en Kosovaarse vrienden | Getting the Voice Out

Les commentaires sont fermés.