Collectieve uitzetting naar Kinshasa op 2014/05/27 : Frontex-vlucht ?

Op 27/05 om 7 uur ‘s morgens zijn een cohorte van politieagenten in uniform, vergezeld van politie in burger binnengedrongen in de binnenplaats van het gesloten centrum 127 bis in Steenokkerzeel.

Getuigenissen :

“Het weekend van 24 en 25 was er veel beweging , het was een hel.”

“De zes Congolese vrouwen en mannen die aanwezig zijn sinds een aantal maanden in het centrum werden in een vleugel geisoleerd. Gedurende het weekend zijn Congolezen aangekomen in bussen van verschillende centra van België; en nog anderen uit verschillende Europese landen…”

“De mensen die uitgezet zouden worden, werden geïsoleerd in een andere vleugel. Wij bleven in onze vleugel. Ze hebben er alles gedaan opdat we niets konden zien.”

“Op dinsdag om 7 uur viel de politie het 127bis binnen. We konden niet veel zien omdat de bussen geparkeerd stonden bij de ingang van het centrum.”

“Ik, ik zag enkel dat er een vrouw in een rolstoel onder hen was.”

“Er was een grote bus en twee kleinere bussen.”

“Er waren meer dan 50 politieagenten in het centrum.”

En verscheidene getuigenissen die veel wil zeggen maar:
“We kunnen niets zeggen. Ik kan u niet de informaties geven.”

Een Contact met een uitgezette man in Kinshasa op 2014/05/28 : “We zijn momenteel op de luchthaven voor identificatie, we zijn met een honderdtal….” Daarna werd de oproep onderbroken.

Verdere informatie over de uitzetting: Volgens sommige gedetineerden waren er tussen de 90 en 100 Congolezen. Volgens iemand die in het centrum werkt 110. En …volgens de Dienst Vreemdelingenzaken gecontacteerd door een vereniging, waren ze “slechts” met 19 : 16 Congolezen uit België , drie uit Frankrijk en een uit het Luxemburg.

Deze informatie is ver van volledig, het zijn staatsgeheimen! Als anderen informatie hebben: schrijf naar gettingthevoiceout@riseup. Zo kunnen we onze informatie vervolledigen!

Ce contenu a été publié dans Collectieve uitzettingen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.