Criminele uitzettingspoging: uitgezet

Stand van zaken op 31/08/2017: Er waren mensen aan de luchthaven, maar het was heel moeilijk om passagiers te vinden die zich iets van deze problematiek aantrok. FeFe is aangekomen in Kinshasa in een verschrikkelijke staat. Vrienden en familie van haar hebben haar opgewacht. Ze werd meegenomen naar het ziekenhuis waar zij aan een infuus ligt. De congolese gemeenschap hier en daar zijn heel attent over haar situatie en die van haar familie, want het komt vaak voor dat tegenstanders van het regime vervolgt worden en vermoord worden na hun uitzetting. Veel congolezen zitten momenteel gevangen in de gesloten cantra, maar sinds enkele maanden vooral ook tegenstanders van het regime van Kabila. Enkelen leggen ons uit dat Kabila in samenwerking met België en zeer waarschijnlijk ook met andere europese landen samenwerken om de diaspora van Democratisch Republiek van Congo te intimideren voor de voorziene verkiezingen op het einde van het jaar in RDC.

——————————————————————————————————————————–
30/08/2017
Mevrouw FEFE , journaliste die goed gekend was als tegenstand van RDC, werd opgesloten in Brugge gedurende 5 maanden en een hongerstaking van 20 dagen, werd meegenomen naar de luchthaven ” in urgentie” tijdens haar derde uitzettingspoging.
over de voorlaatste uitzetting zie hier! http://www.gettingthevoiceout.org/le-gouvernement-belge-va-livrer-une-militante-congolaise-aux-autorites-rdc/
Ze zal waarschijnlijk op de vlucht gezet worden van Royal Air Marokko om 17u40 op 30/08/2017 die een tussenlanding maakt in Casablanca et vervolgens aankomt in Kinshasa op 31/08/2017 om 3 uur s’nachts!
Fefe bevindt zich fysisch in zeer slechte staat ten gevolge van haar hongerstaking gedurende 20 dagen.
Afspraak aan de luchthaven in zaventem om 15u40 om te praten met de passagiers van de vlucht Air Marokko  17:40 – 03:50 (+1) (11h 10m)

Ce contenu a été publié dans Uitzetting aan de gang. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.