De gruwel van de gesloten centra: Audiogetuigenis vanuit het gesloten centrum Caricole 03/05/2019

Getuigenis vanuit het gesloten centrum Caricole: over de gruwel van de gesloten centra 03/05/2019 FR

audio hier

Ik ben sinds 18 april 2019 in België, ik ben hier gekomen met een visum voor kort verblijf, 20 dagen, dat mij door de Belgische ambassade werd afgeleverd.

Wat de gesloten centra betreft, het Caricole-centrum in Zaventem, het is een enorme schandaal, het is de plaats waar zij mij naartoe hebben gebracht, een pure schandaal zoals ik al zei, waar de mensenrechten worden geschonden. Het is een machine, een monster dat moet worden vernietigd, omdat mensen hier veranderd worden in dieren die hun vrijheid van meningsuiting verliezen, omdat dit recht hier volledig wordt ontkend. Vanaf het politiebureau op de luchthaven krijgt u niet de mogelijkheid om u uit te drukken, maar wordt u getraumatiseerd en met geweld behandeld.

Niet alleen verliezen mensen hun vrijheid van meningsuiting, maar ze verliezen ook hun recht op vrijheid, hetgeen een grondrecht is voor alle mensen. Mensen worden gevangen gezet omdat ze asiel hebben aangevraagd of omdat ze op bezoek zijn met een visum, een bezoek aan het Koninkrijk van België.
Dit is onaanvaardbaar. Wij zijn geen misdadigers, er zijn hier zelfs ook kinderen met hun ouders, maar wij zijn geen misdadigers. Deze mensen zijn geen bandieten of terroristen, maar worden opgepakt op de luchthaven en moeten in een gevangenis blijven.

Zij behandelen ons als gevangenen. Ze doen alles….ze nemen uw telefoon af, in de plaats krijg je een stomme kleine telefoon. Hoewel we in het computertijdperk leven, het tijdperk van de hightech enz., kan je niet op WhatsApp gaan, je kan niet communiceren met je familie.Je zit in de gevangenis, het is een gevangenis. Caricole is geen gesloten centrum, het is een gevangenis.

Wat het immigratiebeleid betreft, ben ik ervan overtuigd – en ik geloof echt wat ik zeg – dat het moet worden herzien. Wij, buitenlanders, zijn niet welkom, we worden mishandeld bij aankomst. Maar de buitenlanders, zoals de Belgen die naar ons land komen, krijgen niet dezelfde slechte behandeling. Mensen moeten worden gerespecteerd, mensen moeten de kans krijgen zich te uiten.

Wij krijgen een visum in onze landen en wanneer wij de luchthaven bereiken, ontzegt hetzelfde land ons het recht om dat land binnen te komen. Dit betekent dat er een probleem is tussen de ambassadeur die zich in dat land bevindt en die het visum aflevert en de immigratiedienst die u ontvangt wanneer u het land binnenkomt. Dat is alles wat ik te zeggen heb.

Ce contenu a été publié dans Audio testimonies NL. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.