De terugkeer van de gedeporteerden

De terugkeer van de gedeporteerden

We hebben meer en meer contact met uitgewezen mensen die zodra ze terug in hun land van origine aankwamen, ervoor zorgden dat ze voldoende middelen kregen om terug naar hier te komen.

«  Hun vrienden en familie zijn hier en dus besloten zij dat hun leven ook hier is.

Sinds hun terugkomst leven zij hier in de clandestiniteit met de hulp van vrienden, familie, buren, verhuurders en soms zelfs hun baas.

Hun leven hier is niet eenvoudig, maar voor hen is het gewoon logischer om hier te leven dan in hun land van origine dat ze soms nauwelijks kennen en waar zij bijna niemand hebben , over geen financiele middelen beschikken.

Anderen hebben die mogelijkheid niet, ze leven als kluizenaars, moeten zich soms verschuilen in een land dat hen ook niet wil.

Ze kijken uit naar elke mogelijkheid om te vluchten naar een land waar zij vrij kunnen leven, om de grenzen over te steken die Europa en diens leger FRONTEX voor hen heeft gegrendeld.

Ondanks de constructie van het Fort Europa, met zijn gesofisticeerd repressief systeem, zal de mens steeds zichzelf het recht toeeigenen te leven zoals hij zelf wil, in vrijheid waar hij wil. »

Een illegale migrant

Ce contenu a été publié dans Getuigenissen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.