De uitzettings machine verhit..In 8 dagen tijd minstens 100 arrestaties op onze migratieroutes, 50 opsluitingen in onze detentiecentra.

Tussen 4/01/2019 en 11/01/2019 (8 dagen) werden minstens 100 migranten gearresteerd in Zeebrugge, Antwerpen, op parkings , in vrachtwagens, in treinen (zelfs met reisbiljetten) voornamelijk op de weg naar de kust…..
50 personen werden volgens onze cijfers in een gesloten centrum geplaatst. Sindsdien zijn er 18 vrijgelaten dankzij een dringend beroep bij de Raad voor vreemdelingenbetwisting (RVV)tegen hun opsluiting en/of hun bevel om het grondgebied te verlaten. Meer vrijlatingen zullen volgen.

Het personeel van de centra blijft het vuile werk doen , beveeld door hun baas, Vreemdelingen Dienst.
De maatschappelijk werkers blijven hen bij aankomst in het centrum bedreigen met deportatie en laten hen geloven dat ze niet vrijgelaten kunnen worden als ze een een advocaat inhuren.
Helaas geloven sommige mensen wat hen gezegd wordt. Als gevolg hiervan blijven ze in het centrum zonder advocaat en worden ze na enkele weken uitgewezen naar hun Dublinland , of erger nog, na enkele maanden van detentie naar hun land van herkomst .

Zo werden een vrouw en een man na 8 maanden opsluiting onder dwang uitgezet en naar Ethiopië geëscorteerd in de afgelopen maanden. De laatste werd met geweld uitgezet op maandag 07/01/2019. Tot op heden (13/01/2019) hebben we nog geen nieuws ontvangen over haar aankomst in Addis Abeba!

Verscheidene anderen worden bedreigd met deportatie naar Ethiopië, een land waarmee Vreemdelingen dienst waarschijnlijk een geheim akkoord heeft bereikt om deze deportaties te vergemakkelijken. Een persoon heeft al 2 pogingen tot uitzetting ondergaan en is in een betreurenswaardige staat, de derde poging zal snel aankomen. http://www.gettingthevoiceout.org/hoe-een-uitzetting-beletten/
Het lijkt erop dat ETHIOPIAN AIRLINES meewerkt aan deze uitzettingen.

LATEN WE ALLE UITZETTINGEN OP WELKE MANIER OOK BELETTEN
VRIJHEID VOOR ALLEN

Ce contenu a été publié dans Migratiepolitiek, Nieuws van de gesloten centra, Uitzetting aan de gang. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.