Deportatie : “Je bent een beest, je bent een aap! Waarom doe je zoals een aap?”

20/09/2019: Mr. T is in het gesloten centrum van Vottem sinds 7 maanden. Hij heeft verschillende asielaanvragen ingediend die werden afgewezen. Hij blijft schreeuwen dat hij niet wil en niet kan terugkeren naar Ethiopië. Hier een eerste audio:
http://www.gettingthevoiceout.org/audio-drie-asielaanvragen-geweigerd-als-belgie-mij-terugstuurt-naar-ethiopie-is-mijn-leven-gedaan/

Vreemdelingendendienst probeerde hem opnieuw op 17 september 2019 te deporteren. Hij werd van top tot teen vastgebonden op het federale politiebureau op de luchthaven en werd in het vliegtuig gedragen door zes politieagenten. Hij schreeuwt in het vliegtuig dat hij niet wil vertrekken. Passagiers, gewaarschuwd bij de cheque door solidariteitsburgers, verzetten zich tegen deze uitwijzing en hij werd door zijn escorte op bevel van de kapitein van het vliegtuig uit het vliegtuig verwijderd. Op de terugweg, in het busje, werd hij geslagen door de ontevreden politieagenten die hem verzekerden dat ze de volgende keer een ander plan voor hem hadden.
Hier de audio bij zijn terugkeer naar het gesloten centrum.

hier audio

“Gisterenavond hebben ze me op het vliegveld gebracht en ik zei dat ik niet wil gaan, “me no like go” omdat ik problemen heb in mijn land. Ik zei “no like go” omdat ik politieke problemen heb in mijn land.
Ze hebben me meegenomen en geboeid. In het vliegtuig heb ik geroepen om te zeggen dat ik niet wil gaan. Daarna hebben zes van hen mij geslagen. Ik weet niet of dat zo mag gebeuren. Ze hebben me alle zes verslagen . Daarna riep ik zoveel in het vliegtuig en ze zeiden tegen me: “Stil ! Stilte” en ik zei “geen stilte” omdat ik geen crimineel ben. Als je me laat gaan, laat ik me hier achter en ga ik naar een ander land als het voor mij niet mogelijk is om in België te blijven.

In de wagen sloegen die zes kerels me in elkaar! Niemand van hen heeft me niet geslagen. Mijn mond ook, ze hebben me hier geslagen. Ik ga nu niet dood, maar het is heel moeilijk, nu zit ik al bijna zeven maanden in het gesloten centrum en ik had al negatieve antwoorden. Misschien is dit land beter dan Afrika of beter dan welk land dan ook. Als het een democratisch land is, waarom doen ze dit aan mij? Waarom doen ze dit voor mij ?
Omdat ik te veel lawaai maakte en zo “no like go” zei, stonden veel mensen in het vliegtuig op. Daarna hebben ze me geslagen en in de auto gezet. In de auto duurde dat heel lang.
Ze zeiden: “Je bent een beest, je bent een aap! Waarom doe je zoals een aap?” Dit is geen probleem, dit is oké.

Nu slaap ik ‘s nachts niet omdat ik een probleem heb aan mijn hoofd en mijn hele lichaam heeft nu problemen. Ik ben blij dat ik vandaag zo kan spreken.”

Ce contenu a été publié dans Audio testimonies NL, Migranten in transit, Strijdverhalen, Uitzetting aan de gang. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.