Deportatie ten alle koste:

Mevrouw S , uit Togo werd gedeporteerd bij haar derde uitzettingspoging door Vreemdelingenzaken  deze 6 october in catimini om mobilisatie of weerstand te vermijden  !

Zij werd in het gesloten centrum van Brugge geisoleerd op zaterdag 05/10 in de namiddag . Ze is net geslaagd om contacten te verwittigen : zij moest op de vlucht geplaatst worden van 14.35 SN Airlines naar Lomé .

We hadden de oproep tot mobilisatie aan het vlieghaven niet gestuurd omdat deze vlucht  geannuleerd was op de website van de luchthaven van Brussel. We dachten naïef  dat het goed nieuws was  voor S.

Vreemdelingendienst vond echter een andere oplossing om deze dame persé uit te zetten : Zij werd  gezet op de vlucht naar Casablanca / Marokko Air om 13 uur 45 , met een verbinding naar Lome !

Het getuigenis van deze dame over haar tweede gewelddadige uitzettingspoging werd op de herdenking van de dood van Semira gediffuseerd .http://www.gettingthevoiceout.org/jullie-gaan-haar-nek-breken-2/

Een klacht na de slagen bij de tweede poging werd voorgelegd en moest behandeld worden door de rechtbank. Normaal moest deze klacht een uitzettingspoging opschorten.Maar Vreemdelingendienst dacht er anders over.

Een lid van CRACPE werd twee uren lang vast gehouden door de politie tijdens die uitzettingspoging .

S organiseerde met haar medegevangenen een dag van herinnering voor Semira in het detentiecentrum van Brugge
http://www.gettingthevoiceout.org/herdenking-semira-in-gesloten-centrum-brugge/

De geschiedenis van S. is klassiek . Ze trouwde met een Belg in Togo en verliet alles voor hem . Zij was  reeds in Belgie sinds drie jaren . Haar echtgenote verwierp haar onmiddellijk uit haar leven , en verschillende procedures hebben geleid tot echtscheiding .  S. verloor haar verblijfsrecht en haar aanvragen tot regularisatie werden afgewezen . Ze vreesde sterk haar deportatie naar Togo , omdat ze een ” gescheiden ” vrouw  is, die niet maatschappelijk zal geaccepteerd worden , vooral in haar gezin van herkomst . S. is een slachtoffer van  discriminerende procedures in België . Ze zal hetzelfde ondergaan in Togo .

Ze stuur ons een SMS uit Casablanca : ” Ik ben gewond want ik heb gevochten tot het einde…… Duizenden danken , Dank u voor uw inzet, U hebt een zeer nobele strijd . “

Ce contenu a été publié dans Nieuws van de gesloten centra, Uitzetting aan de gang. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.