Deportaties van ‘Dublin’-migranten naar België

14/11/2020: Op de luchthaven van Brussel hebben we op 10 november 2020 vijf zogenaamde ‘Dublin’-bannelingen van verschillende nationaliteiten verwelkomd, die uit Frankrijk en Groot-Brittannië naar België zijn gedeporteerd.

De drie vluchtelingen uit Groot-Brittannië waren door de politie in hun hotel of gasthuis gearresteerd zodra hun asielaanvraag als ‘Dublin’ was aangemeld. Ze waren daarna in een gesloten centrum vastgehouden en vervolgens snel op een ‘charter’-vlucht gezet. We hadden met hen contact gehad dankzij verenigingen in Groot-Brittannië enkele dagen voor hun uitwijzing en we hadden een afspraak gemaakt op de luchthaven. art hierover hier

Elf andere migranten die in Brookhouse waren opgesloten en op het vliegtuig zouden worden gezet, werden uit het detentiecentrum vrijgelaten nadat advocaten in Groot-Brittannië daartegen in beroep waren gegaan.

Deze zogenaamde ‘charter’ was een commerciële vlucht van TUI Airway. Er waren negen vluchtelingen aan boord. De vlucht had een stop in Bordeaux om drie migranten af te zetten, en vloog vervolgens naar Brussel waar ze drie anderen afzetten en verder naar Bratislava om de laatste drie af te zetten.

De twee vluchtelingen die uit Parijs kwamen, vlogen op een vlucht van Brussels Airlines naar Brussel. Ze waren gearresteerd tijdens een oproep en naar de luchthaven Charles de Gaulle gebracht. De vluchtelingen uit Groot-Brittannië hadden deze twee mannen ontmoet op de luchthaven van Brussel en hadden hen voorgesteld zich bij ons aan te sluiten.

Ze hadden allemaal een asielaanvraag ingediend in België, die soms enkele jaren geleden al was geweigerd, en ze hadden hun reis naar Groot-Brittannië of Frankrijk voortgezet.

Toen ze op de luchthaven aankwamen, kregen ze een oproep van de Dienst Vreemdelingenzaken om opnieuw een aanvraag voor internationale bescherming in te dienen op 12 november 2020 om 9 uur ‘s ochtends .

Na een beoordeling van hun situatie, allemaal samen rond een koffie, werden ze door vrienden opgevangen voor een eerste nacht.

In de komende weken zijn er nog meer chartervluchten gepland naar verschillende Europese steden. We doen een oproep voor vrijwilligers om hen te verwelkomen op de luchthaven van Brussl en/of om hen te ontvangen.

We veroordelen beide luchtvaartmaatschappijen (Brussels Airlines en TUI Airways) voor hun medewerking aan deze uitzettingen!

Campagne contre TUI : https://twitter.com/calaisolidarity/status/1326867448713400321?s=20
Campagne contre Brussels Airlines : https://www.facebook.com/Brussels-Airlines-Stop-Deportations-2341425242795496/

STOP DUBLIN

STOP ALL DEPORTATIONS

Ce contenu a été publié dans Collectieve uitzettingen, Migranten in transit, Migratiepolitiek. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.