Doodsveroordeling

30/05/2017 De wetgeving van buitenlanders die in Belgie geboren zijn en die uitgezet mogen worden,  is gestart met Yassin die zal worden uitgezet met dwang voor  vermeende ‘veiligheidsmaatregelen’.

Yassine is 36 jaar, is in België geboren en heeft heel zijn leven in dit land doorgebracht. Helaas ging hij in de gevangenis. Zonder werk moest hij stelen. Maar ongeacht de reden, opsluiting is hoe dan ook geen oplossing..

Ze probeerden hem op 19 mei een eerste keer uit te zetten. Is het nodig om te preciseren dat de politie opnieuw gewelddadig was? Yassine is getraumatiseerd door deze ‘nauwe”-contacten met de politie, maar hij begrijpt het vooral niet : hij behoort tot de Belgische samenleving, hij is hier geboren en opgegroeid. Wat gaat hij in Marokko doen?

Aan ons beleid dat het argument van “criminaliteit” en “veiligheid” wenst te gebruiken: De gevangenis als straf, we weten maar al te goed dat het niet werkt.
Wat betreft uitzettingen: uitzetten om zich te ontdoen van de verantwoordelijkheden ? We missen het probleem. Yassine heeft zijn straf uitgezeten, hem uitzetten  in Marokko veroordeelt hem tot levenslange gevangenisstraf.

Yassine is momenteel opgesloten in het gesloten centrum van Merksplas. In paniek met de uitzettingdatum die  nadert, heeft hij zichzelf  met stukken glas gesneden. Hij roept en huilt bij elke telefoon gesprek . Een episode die ons helaas doen herhinneren aan de gebeurtenissen in Vottem een paar weken geleden en alle andere zelfdodingen of pogingen tot zelfmoord in detentiecentra.
Yassine is op dit moment in isolatie en is psychologisch in zeer slechte staat. Een psychische mishandeling in detentie wordt toegevoegd aan fysiek geweld. Zijn toestand zal niet toestaan ​​dat hij aan een nieuwe uitzetting zal weerstaan.

Uitsluiting, repressie en deportatie, zo zal onze regering zijn “veiligheidsbeleid” voortzetten. Het werd nog  bevestigd door de aankondiging van de bouw van 3 nieuwe gesloten centra. Aan welke prijs? Ten koste van onze waarden. Ten koste van de mensheid. Met gevaar voor onze rechten.

We moeten meer dan ooit, aan de regering laten horen dat we dit weigeren te laten gebeuren en we zullen weerstand bieden tegen dit repressief en onmenselijke beleid, zodat we niet zullen kunnen zeggen: “als we het hadden geweten.” we maken een verschil tussen wat legaal is en wat juist is . Deze nieuwe wet is  verantwoordelijk voor een diepe onrechtvaardigheid.

Ce contenu a été publié dans Expulsions en cours, Uitzetting aan de gang. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.

1 Response to Doodsveroordeling

  1. Ping : Yassin werd gedeporteerd en kwam aan in Casablanca op 31/05/2017 | Getting the Voice Out

Les commentaires sont fermés.