Dringend: hongerstaking in het gesloten centrum van Merksplas.Update 20/09/2013

update

Na 3 dagen van hongerstaking wilden ze een eisbrief aan de direktie afleveren: de directeur vertelde hen “Je bent zonder papieren, illegaal, dus je hebt geen enkele rechten  en zeker niet het recht om  dingen te vragen

 

24/09: Ze zijn gestopt met hun hongerstaking ” het is te moeilijk, te veel repressie” ” het is nutteloos” “Misschien gaat er toch iets veranderen dankzij die beweging?”

Zes van hen zijn nog in een isoleercel, 5 sinds 4 dagen, een sinds 24 uren

 

23/09

Vanochtend waren ze nog 10 in hongerstaking sinds drie dagen, voornamelijk Koerden. Ze waren hun eisen aan het opstellen. De directeur dreigde hen naar een andere centrum te verplaatsen .

Vanmiddag zijn  nieuwe leiders  geïdentificeerd en in cachot geplaatst, hoeveel weten we niet.

Vijf geplaatst in eenzame opsluiting in het begin van de aktie zijn er altijd; waarschijnlijk zwaar toegetakeld,geen nieuws!

En dit in alle onverschilligheid!

21/09: Vijf werden gisteren in cachot gestuurd. De directeur van het centrum is hen komen bedreigen de politie terug te bellen als ze niet stoppen met hun hongerstakind. Twintig hebben besloten hun aktie voort te zetten. Zij voegden aan hun eisen de vrijlating van de vijf gevangenen uit de cachot.

20/09

21 uur: De drie “leiders” werden zeer gewelddadig gearresteerd en in de “cachot” gegooid. De anderen hebben besloten verder in hongerstaking te blijven.

20 uur: politie is daar!!!!!!!

Veertig gedetineerden van het gesloten centrum in Merksplas zijn vandaag 20/09 om 16 uur een hongerstaking begonnen om de behandelingen die zij ondergaan in het centrum aan te klagen:

Ze protesteren tegen de militaire rytme die hen wordt opgedwongen, tegen het eten (uitsluitend brood en kaas), tegen de onbestaande medische zorgen.

Ze klagen ook de opsluiting van vaders van Belgische kinderen aan,  de opsluiting van sommigen van hen sinds meer dan tien maanden.

Ze vragen dat er mensen komen naar het centrum om de voorwaarden waarin ze leven vast te stellen.

Ze spreken van algemene mishandelingen.

Ze vragen om deze informaties te verspreiden en  de media’s te verwittigen.

Wetende dat deze bewegingen heel, heel snel worden onderdrukt, vragen we dat dit zeer snel wordt verspreid.

 

 

 

 

D’autres infos suivent.

Ce contenu a été publié dans Nieuws van de gesloten centra. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.