Dringend nieuws van vandaag 8 april 2013

 Geweld in de centra:

Op 15 maart, had een man die terugkwam in het gesloten centrum van Merksplas na een derde poging deportatie  een woordenwisseling met de directrice van het centrum.
De beveiliging werd geroepen. Hij werd geslagen en opgesloten in een isoleercel. Hij bleef daar zonder zorg, met veel pijn aan een arm en een been pijn en kon gedurende een week niet slapen van de pijn. Na een week werd hij naar het ziekenhuis gebracht, waar ze erachter kwamen dat hij een humerus fractuur had. Nadat hij werd verzorgd werd hij overgebracht naar het gesloten centrum van Brugge, om te beletten dat zijn mede-gevangenen hem in die staat niet kon zien. Hij bracht een paar andere dagen in afzondering in Brugge. Hij diende een klacht in, maar zonder effect tot nu toe.

Collectieve uitzettingen?
Het lijkt erop dat veel Guineeërs momenteel worden vastgehouden in de centra; een klein dertigtal volgens onze cijfers. Desondanks de kritische  politieke situatie in Guinee  en desondanks de aktuele twijfels betreffende de  legaliteit van de laissez passer geleverd door de Guinese ambassade   zal vreemdelingendienst durven een nieuwe collectieve vluchte organiseren naar Guinee? Een groot deel van de Guineeërs die gedetineerd zijn, zijn politieke tegenstanders die gevangenisstraf en zelfs verdwijning riskeren bij hun terugkeer!

Ce contenu a été publié dans Nieuws van de gesloten centra. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.

1 Response to Dringend nieuws van vandaag 8 april 2013

  1. Ping : Dringend nieuws van vandaag 8 april 2013 | Occupy Belgium | Scoop.it

Les commentaires sont fermés.