Een moeder van vier kinderen die legaal in Frankrijk verblijf in een gesloten centrum, in afwachting van haar uitzetting naar China! VRIJ!

Update 13/02/2017

VRIJLATINGEN:

Na de criminele retentie,midden januari van mevrouw E., gearresteerd op haar transitvlucht op de luchthaven van Zaventem in bezit van een Franse verblijfsvergunning die in orde is, maar volgens de Dienst Vreemdelingenzaken was dit een “niet conform” paspoort:
Na 3 deportatiepogingen naar China, waar ze het paspoort probleem op de RDCambassade in China moest gaan regelen;
Na de plaatsing van haar vier kinderen in een open centrum door de voogdijdienst
Na de publicatie van een online petitie voor haarvrijlating, die 638 handtekeningen kreeg in een paar uren, heeft Dienst Vreemdelingenzaken eindelijk mevrouw E op vrijdag 10 februariom 20:00 vrijgelaten zonder preciese redenen. Mevr  E is haarkinderen gaan halen en is terug naar haar huis in Frankrijk vertrokken.

Update 05/02

Dringend petitie ( Nl onderaan)

https://www.petitions24.net/liberez_madame_e_detenue_illegalement_et_separee_de_ses_enfants

Update 02/02

Zij gaat heel, heel slecht en zegt :
“Zij hebben mij alles afgenomen: passpoort,identiteitskaart, en mijn kinderen. Ik ben niets meer’
“Hoe ga ik verder leven zonder kinderen?”
“Hoe gaan wij dat daarna allemaal herstellen ?”

——————————————————————————————————————————————

30/01/2017

Een moeder van vier kinderen uit DRC (Democratische Republiek Congo),  die legaal in Frankrijk verblijft, zit in een gesloten centrum, in afwachting van haar uitzetting naar China!

Wanneer zal er een einde komen aan de willekeurige en discriminerende arrestaties in de luchthaven van Zaventem ? Wanneer komen er vervolgingen tegen de discriminerende praktijken van de Vreemdelingendienst en zijn agenten?

 Is de luchthaven van Zaventem een racistische valstrik? We vragen het ons af gezien het toenemende aantal mensen die, ondanks het feit dat ze in het bezit is van geldige documenten(visa of verblijfsvergunningen ), gearresteerd worden bij hun aankomst of tijdens hun transit, op basis van volkomen ongegronde vermoedens.

Het laatste geval is schokkend: een vrouw uit de Democratische Republiek Congo wonende in Parijs en in het bezit van een geldige verblijfskaart tot 2025, keerde terug uit China en wilde de trein naar Parijs nemen. Ze is moeder van vier kinderen, één van haar kinderen heeft de Franse nationaliteit en de andere drie zijn geboren in Frankrijk en in het bezit van een verblijfskaart zoals hun moeder, waaronder tweelingen van een jaar oud. Deze dame werd gearresteerd op de luchthaven omdat haar paspoort niet in orde zou zijn.

Opgesloten in het gesloten centrum Caricole, heeft zij al twee uitzettingspogingen naar China ondergaan! De volgende poging zal gebeuren met escorte. De Belgische autoriteiten staan​​ klaar om geweld te gebruiken om een ​​moeder te scheiden van haar vier kinderen en de Belgische en internationale wetgeving te overtreden!

Deze zondag 29 januari werden de vier kinderen door de familie van Parijs naar het gesloten centrum Caricole gebracht omdat hun plaats bij hun moeder was. Men kan ons  de schok  inbeelden van deze vereniging van moeder en kinderen  tussen de muren van een gesloten centrum . Agenten van de vreemdelingendienst en politiemensen kwamen  de vier kinderen oppikken om hen naar een voogdijdienst te sturen. Ondanks de tussenkomst van Bernard De Vos,algemeen afgevaardigde voor de rechten van het kind,  klampt Vreemdelingendienst  zich vast aan haar besluit. De moeder bleef in Caricole, nog steeds onder de dreiging van deportatie naar China. Een gezin vernietigen, een moeder in nood laten, werk voor psychiaters in perspectief, dit alles waarvoor? Waar is de grens voor de agenten van de Vreemdelingendienst tussen hun opdracht over controle en een  onmenselijke en vernederende behandeling?

We eisen de onmiddellijke vrijlating van deze dame.

En we willen weten wie verantwoordelijk is voor deze illegale arrestaties en detenties. De luchthaven van Zaventem is vaker het toneel van systematische discriminatie van personen, meestal zwart, Arabische of gesluierd,die het land legaal willen bezoeken of in transit zijn naar een ander Schengenland. We hebben tientallen gedocumenteerde situaties van zulke arrestaties en kunnen verklaren: Wees voorzichtig, langs Brussels Airport reizen kan erg duur oplopen. 

Ondertekenaars

Mrax, CRER, GVO, SOSmigrants, CRARPE

Ce contenu a été publié dans Getuigenissen, Nieuws van de gesloten centra, Uitzetting aan de gang. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.

3 Responses to Een moeder van vier kinderen die legaal in Frankrijk verblijf in een gesloten centrum, in afwachting van haar uitzetting naar China! VRIJ!

  1. Ping : Hongerstaking in Merksplas, Mishandeling in Caricole en Ontsnapping in 127 bis | Getting the Voice Out

  2. Ping : VRIJLATINGEN, ARRESTATIES EN ACTIES VAN VERZET | Getting the Voice Out

  3. Ping : Dienst vreemdelingenzaken; de gendarme/grensbewaker van Europa ? | Getting the Voice Out

Les commentaires sont fermés.