Een slecht nieuws en drie goed nieuws 27/11/2013

Eerste het slechte nieuws:

De 17 Congolezen in 127bis zijn in rouw: de moeder van één van hen overleed gisterenavond in Angola. De zoon had zijn moeder jarenlang niet meer gezien. Hij zit al verscheidene maanden vast in het gesloten centrum. Boodschappen van medeleven op gettingthevoiceout@riseup.net zijn welkom, we zullen ze doorgeven.

Vervolgens  goed nieuws:

Ontsnappingen in 127 bis:

Twee gevangenen zijn deze ochtend ontsnapt. Ze lopen nog steeds vrij rond. 

 Ontsnappingen in het gesloten centrum van Merksplas vorige maand:

«Vorige maand probeerden zes gevangenen te ontsnappen: ‘s nachts sloegen ze de ramen stuk, neutraliseerden ze het alarm en klommen ze over de muur.» Drie van hen waren gewond en zijn er niet in geslaagd om te ontsnappen. Drie anderen hebben doorgezet en zijn verdwenen. De bewakers  waren gealarmeerd door de kreten van pijn van de drie gewonden aan de muur, een van hen  heeft een gebroken voet. Twee van de gewonden zijn sindsdien vrijgelaten. »

Vrijlatingen in 127bis: een Togolees en een Algerijn zijn vandaag vrijgelaten.

Vrijlating in het gesloten centrum van Brugge: Een man uit Zymbabwé werd vrijgelaten na 4 maanden opsluiting. De ambassade van Zymbabwe weigert laissez passer te leveren: Vreemdelingendienst heeft hem gebracht naar de ambassade van Angola, Guinee en tenslotte RDC om toch een Laissez passer te vinden om hem uit te zetten, zonder succes!

Ce contenu a été publié dans Nieuws van de gesloten centra. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.