Een tiental vrijlatingen in het gesloten centrum 127 bis

Unpdate 26 septembre
Tengevolge de repressie op de “actors” van de “troubles” van verleden week, schijnt het dat alles terug kalm is geworden in het gesloten centrum .

Met reden: sommige gevangenen werden verplaatsts naar andere gesloten centra. Minstens 2 van hen zijn nog altijd in isolatie in Brugge en Merksplas.De uitzettingen van de “dublin” zijn georganiseerd in een super snelle tempo.Anderen worden zeer snel naar hun land van herkomst uigezet. http://www.gettingthevoiceout.org/het-bureau-van-de-schaamte-heeft-nooit-zijn-naam-zo-goed-gedragen/

En toch: Een tiental Iraakse mannen werden uit het gesloten centrum 127 bis bevreid en naar een open centra gestuurd waar hun asiel aanvraag zal worden behandeld. Ze vroegen GEEN vrijwillge terugkeer en waren GEEN Dublin zoals T . Francken in media berichten beweerde. De media’s hebben weerom de verklaringen van hun minister gecopieerd zonder enige analyse van wat verlaard wordt!

Poroep van gedetineerden uit het gesloten centrum 127bis:
   “Dank u aan de demonstranten die 3 opeenvolgende dagen zijn komen aanmoedigen, Dank u aan de medegevangen die met ons aktie gevoerd hebben, Dank u aan de LDH en MRAX die druk hebben gezet op de autoriteiten op hun bezoek in het centrum op woensdag, Dank u aan onze Tunesische vriend die op het dak is gekropen en zo de aandacht van de media’s aantrok. Tien van ons werden vrijgelaten. dit is een overwinning. VRIJHEID!”  

Ce contenu a été publié dans Nieuws van de gesloten centra, Strijdverhalen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.