De gedetineerden van Vottem zijn furieus: een minderjarige opgesloten!Vrij op ma 17/06

In hun verbeten jacht op migranten, arresteert de politie een maximaal aantal personen om de deportatiemachine op volle toeren te laten draaien.

Hun nieuwe doelwit: een jongen van zestien. Hij werd naar Vottem op 13/06/2013 gebracht nadat hij aangehouden werd in de straten van Brussel. Hij is een Servische Rom en zijn familie verblijft momenteel in de Samusocial. Sinds zijn aankomst in het centrum huilt hij onophoudelijk.

Vrijdagochtend werd hem gezegd dat hij eerst moest bewijzen dat hij minderjarig is. Zijn paspoort, een duidelijk bewijsstuk, werd naar het centrum gefaxt.

Maar de jachthonden lossen hun prooi niet zomaar: ze verklaarden hem dat de Dienst Vreemdelingenzaken gesloten is tijdens het weekend, dat ze hem niet vrij kunnen laten, en dat er geen plaats is in de opvangcentra voor jongeren.

De andere gedetineerden maken zich ongerust en reageren:

«Wij zijn zeer boos»

«Er loopt iets helemaal mis»

«Een kind kan hier niets doen»

«Hij hoort bij zijn familie»

«De minister wil een opsluitings- en uitzettingsquota halen om te scoren bij de verkiezingen, en de arrestaties gebeuren willekeurig: zieken, gezinshoofden, (schijn?)huwelijken, werkers, en nu zelfs kinderen!»

«Ze hebben wel iets beters te doen dan vast te zitten in de centra, vast in deze machine die maalt, beangstigt en hele levens ruïneert.» De gedetineerden vragen dat er naar hen wordt geluisterd.

Ce contenu a été publié dans Nieuws van de gesloten centra. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.