Aktie 14/09/2018 Geen mannen, vrouwen of kinderen in gesloten centra: Akties en getuigenissen


04/09/2018: een moeder en 5 kinderen, gearresteerd tijdens de ingang van het schooljaar, worden opgesloten. Een familie met 4 kinderen zit nog opgesloten na 20 dagen!!! 9 kinderen in gevangenschap ook al kennen we de castrofale gevolgen voor volwassenen in gevangenschap?! Hoe kan dit gebeuren??

Getuigenissen:

Familie 1:
30/08/2018: ” De jongste van de kleine meisjes blijkt ziek te zijn, ze eet niet meer en drink geen water meer. Ze werd gevoed met de borst totdat ze in het gesloten centrum 127bis terecht kwam en zich aan een andere eetgewoonte moest gewoon maken. De dokter is langsgeweest en heeft een crème voorgeschreven… en de moeder begrijpt er niets van. Ze kan niet lezen of niet schrijven. De familie werd in 2 kamers geplaatst, maar ze leven in dezelfde ruimte, de kinderen blijven dichtbij de moeder. Er is een kleine koer, de enige mogelijkheid om buiten te zijn. De kinderen slapen niet, soms zijn ze wakker tot 3u s’nachts en de moeder is haar slaap kwijtgeraakt, aangezien ze beladen is met zorgen en veel vragen heeft hoe het verder moet met haar gezin in de toekomst. De grote kinderen vragen om naar school te gaan. antwoorden geven op basisvragen als slapen, eten en drinken voldoen niet. Deze moeder heeft psychische medische hulp nodig. Ze heeft sombere gedachten. Leven in deze plek is inhumaan en ze verliest alle hoop. Ze heeft haar eetlust verloren en ze krijgt tweemaal varken geserveerd ook al heeft ze duidelijk gezegd dat ze moslim is, dit helpt niet om haar opnieuw te laten eten, ze wantrouwt het eten.

Familie 2:
04/08/2018: ” De oudste van de kinderen is 14 jaar. Ze zijn in België sinds 8 jaar. Ze zijn allen altijd hier naar school gegaan. Hun vrienden zijn hier, hun leven is hier. Hun toekomst is hier!! Hun boekentassen waren klaar om terug naar school te gaan. 7 politieagenten zijn hen s’morgens vroeg om 6u bij hun thuis komen ophalen. De moeder had de deur op een kier opengedaan om te zien wat er scheelde. De politie is met geweld binnengeraakt… het is schandalig. Het is schandalig om mensen zo te behandelen…”

SAMENKOMST op 14/09/2018: #NotInMyName Terwijl het eerste gezin met vier kinderen ondertussen al meer dan 20 dagen is opgesloten, werd nu ook een tweede gezin opgesloten. Een moeder met vijf kinderen, gearresteerd op de eerste dag van het nieuwe schooljaar. Negen kinderen in detentie, terwijl we de catastrofale gevolgen van opsluiting voor volwassenen al kennen. Hoe is het zo ver kunnen komen?

Ondanks de zeer sterke burgerbewegingen, de oproepen van een groot aantal middenveldorganisaties en de positie van de juridische wereld en internationale instanties, blijft de Belgische regering volharden in haar beleid van criminalisering van migranten, en aarzelt ze niet om kinderen op te sluiten. NIETS KAN DIT INHUMAAN BELEID RECHTVAARDIGEN!

?Ze willen ons niet horen? We zullen hen dwingen om naar ons te luisteren! Volgende week verzamelen we voor sit-ins op één of meerdere plaatsen in Brussel en andere steden over het hele land (we hebben jullie nodig . De exacte locaties en uren zullen volgende week worden aangekondigd. Breng uw kinderwagens, uw banners, uw vuile luiers en al het andere materiaal om uw woede uit te drukken mee.

Laten we de druk blijven opvoeren en luid en duidelijk stellen dat de discriminerende, repressieve en vernederende maatregelen die de Belgische regering neemt tegen migranten, vluchtelingen en mensen zonder papieren of tegen mensen die hen steunen, niet genomen worden in onze naam. #NotInMyName #NoOneIsIllegal #GeenGeslotenCentra

Afspraak om de publieke ruimte in te nemen met een vreedzame betoging om onze boodschap uit te dragen en STOP te zeggen!

WANNEER ? :
Op 14 september, juist een maand na de opsluiting van de eerste familie en 10 dagen na de opsluiting van de tweede familie.

WAAR ?
✅In brussel :Uur en plaats zullen later aangekondigd worden.
✅Op ander plaatsen : organiseer een sit-in in uw stad (voor het
gemeentehuis of op een andere symbolische plek). Voeg ons (Manneke pis solidaire) toe als medeorganisator of stuur ons de link van uw evenement door zodat we het kunnen delen. We stellen ook zeer binnenkort een gids ter beschikking om u te helpen een actie te organiseren.

Evenement volgen: https://www.facebook.com/events/296524317599828/

Ce contenu a été publié dans Migratiepolitiek, Nieuws van de gesloten centra, Strijdverhalen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.