Gesloten centrum : Smoel toe , je hebt geen enkele rechten , wij zijn de wet.30/09

 Ze  verlieten hun land , ongeacht de reden , en vinden na een lange reis , die fataal kan zijn ,de koude en wrede westerse landen , die nog  steeds  elke dag hun land van herkomst blijven plunderen.

Welcom  in de fortresseuropa waarvan de prikkeldraden alle hoop ontneemt. En als iemand hier toch geraakt, zijn hun Agenten daar om hen terug te  vinden, hen handboeien, hen opsluiten .

” Je bent niets ”
Ze proberen dat gevoel diep in hun ingewanden te injecteren
” Je bent niets ”
Ze worden als dieren behandeld .
” Je bent niets ”
En opdat ze niet gaan sterven, zwaaien ze hen hun dagelijkse rantsoen van brood en kaas .

Stap  per stap volgens een militaire ritme : 20 minuten douches voor 40  mensen , vier douches : 2 minuten per man om proper te blijven ! Stap  per stap !
Gewoon om hen te laten lijden , geen medische verzorging .
” Je bent niets ”

En omdat ze toch iets zijn ,Omdat ze dit weigeren , durven sommigen te spreken , proberen aktie te voeren, vanuit hun kooien .

Zoals in Merksplas Vrijdag: ze waren 40 die een hongerstaking begonnen en steun  vroegen  van buitenuit ,om niet geisoleerd te blijven in het  centrum, om hun strijd met de buitenwereld te binden  .

En het duurde slechts 4 uren voor dat de  robokeufs er waren . Vijf van hen werden met geweld geisoleerd .

Dit  heeft hun vastberadenheid niet gebroken , ze zijn nog met 20 om de  aktie voort te zetten. Ze schreewen hun vorderingen. Ze werkten er samen aan, ze maakten  een lijst van hun eisen die ze aan de directeur van het centrum gaven.
Het  enige antwoord dat naar hun gezicht werd geworpen was : “Je bent  illegaal , je hebt geen rechten , je hebt niets te vragen . ” : Nog een  zesde wordt naar de cachot gestuurd .

Vier  dagen van hongerstaking , vier dagen systematische en gewelddadige  onderdrukkingen, zes mensen in de cachot geplaatst , een overplaatsing  naar een andere detentiecentrum .

En dit alles  in totale onverschilligheid !

 

Ce contenu a été publié dans Externe bijdragen, Nieuws van de gesloten centra. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.