Gesloten centrum Vottem: Dringend mobilisatie 8/12/2012

Dringende oproep tot mobilisatie nu zaterdag 8 december om 16u bij Vottem. Doel is onze wekelijkse aanwezigheid te verhogen om een man van Russische origine te steunen die al 4 maanden opgesloten zit. De Heer Andrey RAVEN, geregistreerd onder de naam VORONKOV bij het Bureau van Vreemdelingen, woont sinds 1998 in Belgie. Ondanks ondernomen stappen en door fouten in de procedure heeft hij nog steeds geen verblijfsvergunning.

De Heer Raven is een kunstenaar, hij noemt zichzelf een verdediger van mensenrechten, al van toen de USSR nog bestond, en wordt nu geassocieerd met de oppositie van Poetin. Hij vreest dus voor ernstige represailles wanneer hij gedeporteerd zou worden. Van hetgeen wij weten over de recente gebeurtenissen in Rusland en in het licht van wat er gebeurde tijdens het proces tegen Pussy Riot, geloven wij dat zijn vrees gegrond is.

De tweede poging tot zijn deportatie onder begeleiding was voorzien op 10 december, de verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, maar werd uitgesteld tengevolge een nieuw asielaanvraag. De mobilisatie op zaterdag en de publicatie van een persbericht hebben de bedoeling te lobbyen tegen nieuwe deportaties. Er zijn trouwens nog verschillende legale acties bezig: aanvraag tot vrijlating, tot regularisatie, een nieuwe asielaanvraag vandaag ingediend maar nog belangrijker: de Heer Raven is 60 jaar oud en verkeert in slechte gezondheid (zona).

Dit is een zaak uit de velen. We willen specifiek ook de gezamenlijke deportatie van 24 Congolezen nu woensdag aanklagen georganiseerd in samenwerking met de authoriteiten van de EU en ook het feit dat Belgie overeenkomsten tekent met een aantal landen van origine om deportaties te vergemakkelijken. Na de regularisaties van 2009 en de effecten daarvan in 2010 werken de regering van Di Rupo en zijn Staatssecretaris Maggie De Block hard aan het tegenwerken van regularisaties en het organiseren van deportaties.

Laat ons samenkomen bij Vottem nu zaterdag van 16u tot 17u, laarzen of halfhoge botten, sjalen, mutsen en warme kledij verplicht! Visé Voie 1, 4041 Vottem

In naam van de CRACPE

France Arets

Ce contenu a été publié dans Nieuws van de gesloten centra, Strijdverhalen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.