Audio : Getuigenis van een “extreem gevaarlijke terrorist”, dixit Francken: Vrij! (FR)

Update: in beroep werden de besluiten van zijn negatieve asiel aanvraag geweigerd en hij werd vriigematen

————————————————————————————————————————————————

 

Onze Staatssecretaris voor Asiel en migratie zie overal bandieten . Hij achtte op zijn eentje dat Mohamed  DE  gevaarlijke terrorist is en tracht hem met alle middelen  te deporteren zonder onderzoeken zonder bewijzen.Hij publiceert zelfs zijn exploits in alle media, tot in Algerije.
Zie persberichten hieronder.
Hier is de getuigenis (in Frans) van Mohamed, diemomenteel vastgehouden is inhet gesloten centrum Vottem!

audioLe terrorisme et Francken

– Vertel me, ben je in het gesloten centrum van Vottem?
-Ja dat ben ik.

– Je zijt er sinds een paar dagen ? Je had er al eerder geweest, je wordt vermoed van radicaal, islamitisch te zijn?
-Ja inderdaad. In het begin kwamen ze naar mijn huis, twee en een halve maand geleden of zo, ze kwamen om mij te zien, ik sprak met de politie en vroeg hen waarom ze me zo meenemen. Ze antwoordde dat ik het grondgebied moest verlaten, dat is alles wat ze zeiden. Toen ik aankwam hier in het gesloten centrum, begreep ik dat er iets anders was,omdat ze me in een isolatiecelplaatsten.
Ik heb altijd dezelfde vraag gesteld,dat wil zeggen de vraag ‘waarom behandel je me zo?’. Zij antwoordden dat het afkomstig  was uit Brussel, dat zij het bevel gektregen hadden om me te isoleren.
Toen ik een advocaat kon zien legde hij me alles uit,hij zei : ‘Hier is wat ze zeggen over jou: je bent een gevaarlijk man, een radicalist, een terrorist, je behoort tot een terroristische groep. en je vrouw is de eerste vrouw die kwam terug uit Syrië. ‘ Dit alles met geen enkel bewijs! Het verraste me echt dat ze dingen zeiden  zonder bewijs, en ik wist niet hoe me te verdedigen, dit was mijn fout . Ik bleef twee maanden hier in het centrum,dan liet de gerechtsdeurwaarder me op het laatste moment vrij.De dag na mijn vrijlating, vroegen journalisten  me of ik hen kon ontmoeten om uit te leggen dat ik onschuldig was, maar het was een val; Ze vertelden me wat de minister had gezegd, dat ik een radicalist was enz. Dus had ik een gesprek met de journalisten, voor ongeveer 20 minuten, maar op tv zag ik dat ze slechts twee woorden van wat ik zei dat positief waren opnamen,al de rest was tegen mij. De echte dingen die ik zei hebben ze niet laten horen. Dus nu weet iedereen het, want het was op het nieuws. Ze maakten het interview met mij, zij eindigde op 12:30 en het werd rechtstreeks uitgezonden in het nieuws van 13:00 Ze hadden al de val gepland. In het nieuws, zag ik een goed voorbereide reportage, hadden ze de minister voor mij opgenomen, alles was tegen mij, wat betekent dat zelfs de journalist niet kan worden vertrouwd. Zelfs hier in het centrum, toen ik terug kwam  vertelden mijn cogedetineerden me dat ik viel in een val,dat de journalisten gelogen hebben.Zelfs op mijn vrijlating, omhelsden mijn vrienden mij en zeiden dat ik onschuldig was en dit en dat, maar toen ze het nieuws zagen,ze waren erg verbaasd en zei dat wat ze zeiden over mij was niet dewaarheid, maar tegelijk waren ze bang , omdat ze dachten dat als de minister iets dat nie tovereenkomt met wat je zegt vertelt,zij ook in dezelde val kunnen vallen.Ze zijn mijn vrienden, ze lopen met mij,dus als ze zeggen dat ik een terrorist ben,  vrezen ze dat mensen zullen zeggen dat ze ook terroristen zijn,medeplichtigen of  tot  dezelfde g roep horen.

-Heeft de politie vragen gesteldover uw terrorisme?
– Nee dat deden ze niet, nooit. Ik woonde hier voor 8 jaar, en  ik spreek tegen iedereen , ik heb nooit iets met de politie gehad, ik ben wit als sneeuw zoals ze zeggen. U kunt onderzoeken doen over mij, 8 jaar, je kunt naar de El Hikma moskee gaan vragen in Vorst , vraag de mensen daar hoe  ik me gedroeg etc. Vraag hen over mijn werk, ik ben eenschroothandelaar.

De video RTL
http://www.rtl.be/info/belgique/societe/liege-888394.aspx

Theo
https://theotuurt.wordpress.com/2017/02/14/algerijnse-salafist/
https://theotuurt.wordpress.com/2017/02/03/illegale-algerijn/

http://www.dhnet.be/regions/liege/liege-mohamed-bouhafara-pourra-bien-etre-expulse-589d8676cd702bc3191a5789

https://www.djazairess.com/fr/ennaharfr/46565
http://www.alg24.net/news/46362.html
https://www.algerie1.com/actualite/un-ressortissant-algerien-soupconne-de-lien-avec-le-terrorisme-arrete-en-belgique

Ce contenu a été publié dans Audio testimonies NL, Getuigenissen, Nieuws van de gesloten centra. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.

1 Response to Audio : Getuigenis van een “extreem gevaarlijke terrorist”, dixit Francken: Vrij! (FR)

  1. Ping : Dienst vreemdelingenzaken; de gendarme/grensbewaker van Europa ? | Getting the Voice Out

Les commentaires sont fermés.