Getuigenis over de hongerstaking in het gesloten centrum in Merksplas

 Getuigenis in het Engels van een man die deelnam aan de hongerstaking in september 2013

Greve merksplas

Dus , was ik  2 maanden in Merksplas , en tijdens deze twee maanden heb ik gezien dat het een plaats is dat ze centrum noemen , maar het is meer een gevangenis , want we hebben niet het recht om het even wat .
Je krijgt geen goed eten , de plaats is niet proper , de mensen worden ziek . Veel mensen  gaan  naar de dokter , en er wordt hen verteld dat ze liegen en dat ze moeten weggaan . Dat is altijd wat ze aan de mensen zeggen , en ze maken dat de mensen zich slecht voelen  .

We hadden  voorzien dat niemand meer zou eten, omdat het eten  gewoon kaas en brood was . In de tussentijd gaven ze ons soms iets anders , maar soms is het koud , soms is het droog en je  kunt het niet eten , en soms  is het eten oud . Om deze reden heeft iedereen in mijn blok besloten niet meer te eten .
Dus 40 mensen stopten met eten .
Toen zeiden we dat aan de directeur en de directeur stuurde ons de politie. Ze zeiden tegen ons als  mensen niet eten, zul je zien wat we doen . De politie begon iedereen te slagen ,en bracht twee mensen  naar een isoleercel .

Ik vertelde de directeur dat dit niet goed is wat ik hier zie in deze gevangenis , als mensen vragen naar hun rechten , sturen ze  de politie .

Dat zijn dingen die je ziet in Nigeria , Egypte , in dit soort landen . Wij zijn in Europa , ze noemen het democratie , mensenrechten , maar mensen kunnen niets vragen .
De directeur vroeg me om een lijst van wat de mensen willen veranderen. Ik zei: OK, ik maakte de lijst en op maandag 1u30 had ik een moment met hem , ik gaf hem de lijst. Hij zei me dat het niet over de lijst ging: “We hebben  andere problemen met je , je moet naar  een isoleercel want je bent de leider” . Als mensen niet eten wordt allen naar een isoleercel gestuurd.  Ze bedreigen ons daarmee .

Na twee dagen in isolatie , werd ik verplaatst naar het gesloten centrum van Brugge .

Mensen worden ziek vanwege het systeem , wat ze doen is niet om je te ontspannen , als ze je kunnen deporteren ,  deporteren ze je , als ze je vrij kunnen laten , laten ze je vrij .

Wat ze doen met ons is om ons moe te maken , ze doen alles om ons te overtuigen om terug te gaan en te zeggen ik wil terug naar mijn land.

De politiek in het centrum is  mensen ziek maken , mense uitputten . De directeur vertelde me ‘ Jullie zijn illegaal in dit land , je hebt geen recht in dit land , je kunt  niet vragen om iets in dit land te krijgen .

Wat ik hoorde van de directeur is niet normaal .
Als je  iets vraagt, zeggen ze u dat je te veel praat en dat je hier  niet mag blijven , dat je niets mag vragen .
Ook in andere centra , worden mensen die om hun rechten vragen in isolatie gezet .

Ce contenu a été publié dans Getuigenissen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.