Getuigenissen van uitgewezen personen:14/02/2014

Velen, als ze zich niet te ver weg bevinden en/of de middelen hebben, keren terug bij ons gezien al hun banden hier .

Maar voor anderen is het de hel!
Enkele uitgewezen Congolezen, die  uit angst voor represailles hun identiteit niet onthullen, vertellen ons:
Congolezen worden verhoord en gedurende een aantal dagen vastgehouden in een geheime plaats na hun aankomst in Kinshasa om hen te identificeren en zekerheid te hebben dat ze geen “strijders” tegen het regime zijn.Sommigen worden dagen lang kwalijk ondervraagd.

“Alle uitgewezen congolezen worden beschouwd als “strijders” totdat het tegendeel bewezen is, vertelt een man die gedeporteerd werd naar Kinshasa!”

Als ze eindelijk worden vrijgelaten (met borgtocht) is het nog niet gedaan met de problemen: ze moeten dan beschikbaar blijven tot het moment dat ze “vrijgesproken zijn van elke verdenking”. Soms komt de politie hen later terug thuis ophalen. Veel gedeporteerden verlaten, na hun vrijlating, het land onmiddellijk naar een buurland, na hun gezin in veiligheid te hebben verplaatst! Bijna dagelijks worden Congolezen uitgewezen en velen zijn al “verdwenen” zodra ze  aankwamen in Kinshasa, gevangen gezet of het land ontvlucht..

Een “top-secret” document over folteringen in RDC van uitgeprocedeerden uit GB .

Lire : http://www.theguardian.com/uk-news/2014/feb/16/congo-torture-asylum-seekers

Een Togolese vrouw werd 15 dagen geleden uitgewezen. Het was de derde poging tot uitzetting; we krijgen het bericht dat het erg slecht met haar gaat, fysiek en mentaal.

Een bericht van een ander persoon uitgewezen naar Togo:
“Ze is ernstig ziek! Ik heb haar gezien, ze is helemaal opgezwollen van kop tot teen! Ze lag in het ziekenhuis, waar ze injecties kreeg. Ik vroeg haar om terug te keren naar het ziekenhuis voor een hart-analyse of iets anders, ik weet het niet, maar we moeten kunnen diagnosticeren waarom ze helemaal opgezwollen is en hoe we haar adequaat kunnen behandelen.
Het gaat helemaal niet goed met haar! Nog steeds in shock beseft ze niet wat er aan de gang is. We mogen haar niet in de steek laten!
Ze sprak van een injectie die de escorts haar wilden toedienen op het vliegveld, uit schrik heeft ze geen weerstand meer geboden in het vliegtuig en stemde ze toe om terug te keren naar Togo!
Kortom, ze is nog steeds in shock, we zijn bang dat ze zichzelf iets zou aandoen!
Haar bagage is nog steeds niet teruggevonden!”

Deze zeer moeilijk te verkrijgen getuigenissen zijn slechts het topje van een enorme ijsberg!
Het lot van de resterende uitgewezenen interesseert België en Europa niet! Het zijn de cijfers die tellen!

NODEPORTATION

Ce contenu a été publié dans Getuigenissen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.