Geweld in gesloten centra: dokters en cypiers : Getuigenissen

07/02/2019: “Ik wachtte op de dokter.
Hij en twee verpleegkundigen onderzochten een Soedanese man op ernstige (mogelijks gebroken) pijn in zijn arm. De lijdende man was vergezeld door een tweede Soedanese die vanuit het Arabisch naar het Engels vertaalde. Ik stond op mijn beurt te wachten. Ik was in de volgende kamer en de deur stond open. Terwijl de dokter vraagt om de arm te bewegen, zegt de Soedanese man dat hij dat niet kan en ik hoorde een klap. Op dat moment komen 4 of 5 bewakers aanrennen in de veronderstelling dat de dokter geraakt was. Toen ze merkten dat de arts geen slachtoffer was, maar dader van de klap, lachten de bewakers alvorens ze opnieuw hun werk verderzetten.

De feiten:

Donderdag 31/01: terwijl de cypers proberen A te dwingen zijn vingerafdrukken achter te laten en hij weigert, wordt hij met geweld vastgehouden en mishandeld door 5 bewakers die hem met geweld willen weghalen. Eén van hen wringt zijn arm zodanig dat hij zijn hand niet meer kan bewegen. Hij wordt in een isolatiecel gezet tot het einde van de volgende dag. De feiten vinden plaats voor alle gevangenen in de B-vleugel.
Twee andere Soedanezen werden gedwongen hun vingerafdrukken achter te laten en werden bedreigd met dezelfde behandeling als zij weigerden.

 

Na deze gebeurtenis zijn enkele tientallen gevangenen in hongerstaking gegaan. Deze was zeer snel onderdrukt!
http://www.gettingthevoiceout.org/soedanese-actie-in-detentiecentra-actualisering/

Ce contenu a été publié dans Getuigenissen, Nieuws van de gesloten centra, Strijdverhalen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.