Guinee: Ik zei dat ik geen papieren had 18/04

Guineese vrouw gearresteerd op 14 /04 waarschijnlijk voor de collectieve naar Guinee en

Senegal en vrijgelaten op 25/04 tengevolge een dringend beroep gedaan door haar

advokaat

Getuigenis

je leur ai dit que j’avais pas de papiers

Je bent in het gesloten centrum van Brugge. Kunt u ons vertellen wat er gebeurd is, hoe hebben ze je gearresteerd?

– Ze arresteerden me, ik was met een vriend, zondag om 11:00 Ze arresteerden me en vroegen me voor mijn papieren. Ik zei dat ik er geen had, maar dat de regularisatie aan de gang was. Ze geloofden me niet. Ze namen me en stuurden me naar de gevangenis, het was een gevangenis, het was zo slecht!

– Wat is er gebeurd er? Is het echt een gevangenis?

– Ja, het is echt! Ze sloten me daar, er was er niets, zelfs geen wc-papier. Ze sloten me op als een crimineel, net als ik iemand had vermoord. Ze gaven mij  niet eens  water, van 11:00 tot 07:00 op maandag, hebben ze me niets gegeven . Ik heb niet gegeten.
Ik braakte, ik was heel slecht. Ik vroeg hen om  mijn medicijnen. Ze vertelden me dat er geen medicijnen  daar waren maar dat ik  alles wat ik nodig had zou krijgen op de plaats waar ze mij gaan brengen. Ik vertelde hen dat ik in de tussentijd medicijnen nodig anders zou ik  sterven. Ze vertelden me dat het hen niet scheelde, het was niet hun probleem.

Op maandagochtend kwamen ze naar mij om mij te sturen naar een gesloten centrum in Brugge. Wat heb ik gedaan voor hen om me naar een gesloten centrum te sturen? Opnieuw vertelden ze me dat het niet hun probleem was. Ze handboeien om mij.

Ik vroeg hen waarom ze me geboeid hebben, dat ik niemand had vermoord, dat ik niets verkeerds had gedaan! Ze vertelden me dat het de manier was waarop ze te werk gaan. Dit is niet mogelijk. Ik ben geen crimineel, maar je handboeit mij vanwege ID zaken? Toen ze me geboeid kregen, huilde ik van daar tot aan Brugge. Ze hebben zelfs niet naar me gekeken. Toen ik daar aankwam in Brugge, vroegen ze me of ik me had gewassen. Ik zei dat ik dat niet had kunnen doen, dat ik niet had gegeten sinds een dag.

Ze vertelde me om daar te blijven tot dat ze mijn geval hadden nagekeken. Ik vertelde hen om mijn advocaat te bellen, ik weet mijn geval! Ze vertelde me dat ik daar moest  blijven. Ik ben hier sinds maandag  …
Gisteren,  vroeg de assistente me om klaar te zijn om maandag  naar de ambassade te gaan om een ​​gesprek te hebben met mijn consul. Ik zei OK. Toen belde ik mijn advocaat die me vertelde rustig te blijven, dat hij bezig was met mijn dossier en wist wat nodig was.

– Je bent  ziek. Je introduceerde een 9ter verzoek, maar je kreeg een negatief antwoord?

– Ja, ze weigerden. De dokter schreef er een aantal dingen, met name dat de ziekte kon verzorgd worden dankzij ik de ‘caisse nationale de l’agriculture’  voor de werknemers van Guinee. Ik weet niet eens waar dit ‘caisse nationale de l’agriculture de Guinee’ ligt. Hoe ga ik te werk gaan?  Ze vertellen me dat ik alleen maar kan lid  worden als ik daar werk

Ik heb geen werk, ben niet naar school geweest, alles wat ik weet is wat ik hier heb geleerd. Sinds ik hier ben volgde ik opleidingen. Zelfs hier is het mij verboden om te werken. Hoe zou ik werken voor de ‘caisse nationale de l’agriculture de Guinee’? Dus, ze weigerden mijn 9ter.
Mijn advocaat blijft zeggen dat ik niet terug kan gaan naar Guinea, dat ik ziek ben! Zelfs mijn dokter schreef dat ik niet kon bewegen, dat ik  ziek ben en kan niet terug gaan!

Het is hier dat ik mijn ziekte ontdekte . Toen ik aankwam hier en vroegen om asiel zei ik absoluut alles, dat ik was verkracht, alle slechte dingen die zij mij deden  in Guinee, al die dingen die me deze ziekte veroorzaakte. Ze willen niet  begrijpen.
Nu vertellen ze me dat de ambassade op maandag mij uitleg zal geven. Wat doe ik daarmee?

Ce contenu a été publié dans Getuigenissen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.

1 Response to Guinee: Ik zei dat ik geen papieren had 18/04

  1. Ping : Guinee: Ik zei dat ik geen papieren had 18/04 |...

Les commentaires sont fermés.