Huidige doelwit van de Dienst Vreemdelingenzaken: de Irakezen

Deze 14/9/2015 vernemen we dat in een van de twee vleugels van het gesloten centrum 127 bis 25 Irakezen zijn opgesloten. De meerderheid werd gearresteerd aan Dienst Vreemdelingenzaken in het kader van een oproeping. Ze hebben hen gezegd dat ze in het gesloten centrum zijn in afwachting van de bevestiging dat ze niet “Dublin” zijn (dat ze niet gepasseerd zijn in een ander Schengen-land waar ze hun vingerafdrukken hebben achtergelaten, en naarwaar de DV hen met plezier zullen uitzetten). Het gebeurde in het verleden niet vaak dat Irakezen in gesloten centra terechtkwamen, en nu zijn er 25 op 2 weken tijd!

Dienst vreemdelingenzaken, de organisator van de opsluitingen en uitzettingen van de “ongewensten”, heeft de kwalijke gewoonte om regelmatig een categorie personen of een nationaliteit te selecteren, om druk uit te oefenen en om de geviseerde groepen te intimideren (Afghanen, Congolezen, Albanezen, Guineeërs….).

Sinds er talrijke Irakezen zijn toegekomen in het Maximiliaanpark om een asielaanvraag in te dienen, heeft de DV gekozen om de druk op deze gemeenschap op te drijven.

De Irakezen in het centrum zijn verontwaardigd en zeggen dat ze slecht behandeld worden, dat ze aan hun lot worden overgelaten en dat ze geen juridische bijstand hebben. Ze roepen onze hulp in!

En ze hebben herladings ticket nodig om te kunnen bellen
dus herhalen we:
“U kunt de gedetineerden helpen door een Lycamobil-herlaadkaart van 5 of 10 euro te kopen in uw nachtwinkel, boekhandel of kruidenier. Zend ons de PIN-code van deze herlaadkaart per mail naar ons adres gettingthevoiceout(at)riseup.net. Wij sturen die PIN-code per SMS naar de gedetineerde zodat hij/zij verder contacten kan houden met de buitenwereld.
U kunt ook 5, 10 of 20 euro (of meer!) storten op onze rekening, of een doorlopende opdracht aan uw bank geven, op naam van
“Collectif  Contre Les Expulsions”
Bank Triodos  BE58 5230 8016 1279”  BIC: TRIOBEBB
Vermelding: gettingthevoiceout

Wanneer Samenkomst aan het centrum 127 bis?????

 

 

Ce contenu a été publié dans Nieuws van de gesloten centra. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.