Ik werd gisteren gemarteld door de Belgische politie… 22/10/2019

Audio getuigenis va T na een uitzettings poging : http://www.gettingthevoiceout.org/urgent-2e-uitwijzingspoging-met-politiebegeleiding-deze-maandag-21102019-op-sn-airlines/

audio hier ( engl)

Vertaling NL:

Ik werd gisteren om 11 uur gemarteld door de Belgische politie tijdens een vlucht van SN Brussels (Airlines). Ze duwden mijn hoofd op de stoel. Het waren 4 politieagenten waarvan één politiedame. Telkens als ik om hulp riep, knepen ze in mijn mond en sloegen ze op mijn mond en martelde ze me nog meer. Ik werd echt gemarteld, ze hielden mijn neus vast. Ik werd behandeld als een dier, ze sloegen me heel hard, ze hielden mijn nek en keel vast. Ik kon niet schreeuwen. Het was de piloot en het vliegtuigpersoneel die naar me toe kwamen om me te redden. Nu heb ik nog steeds heel veel pijn in mijn lichaam, ik heb zoveel pijn waardoor ik vannacht niet kon slapen.
Ze scheurden mijn ondergoed stuk, ze scheurden mijn broek, ik werd gemarteld en ik werd geslagen. En ze vertelden me dat ze me volgende week met een Marokkaanse vlucht zullen meenemen en dat ze me terug zullen martelen. Zo is het nu eenmaal. Dus ik ben zo bang, ik heb hulp nodig en ik wil dat jullie me helpen.

Ze willen me injecteren. Ze zeiden me dat ze me volgende week in een vlucht zouden zetten en me een injectie zouden geven om zwak te worden en te slapen, want ze me vertelden dat ik erg sterk ben. Dat is wat ze met iedereen doen in het centrum. De eerste keer dat ze je naar het vliegtuig brengen, brengen ze je. Vervolgens brengen ze je een tweede keer naar het vliegveld en dan brengen je weer terug. Maar de derde keer moeten ze je injecteren. Ik ben zo bang. Ik heb mijn vriendin uit Marokko naast mij en misschien kan je met haar praten, want ze spreekt Arabisch.

Wat gebeurde er op het vliegveld voordat ze je in het vliegtuig zetten?
De politieagent kwam naar me toe en vroeg me: “Weet je waarom je teruggaat naar Afrika? Weet je het echt niet ?” Ik zei dat ik op het punt stond te trouwen en de politie me meenam uit mijn huis en me naar het gesloten centrum bracht. Toen zei hij me: “Oh, ik stuur je terug naar Afrika. Als je niet wilt gaan, slaan we je in elkaar en zetten we je met geweld in het vliegtuig”. Dat is wat de politie me vertelde. En ze hebben me echt geslagen, ze hebben me geboeid en mijn voet op mijn buik gebonden, ik kon niet ademen. Ik werd gemarteld, ik werd echt gemarteld.

Ze bonden me vast, het waren drie politieagenten. Eén hield mijn rechterhand vast, één mijn linkerhand en één mijn voet en ze hielden ook mijn mond vast. Op moment dat ik wou schreeuwen, knepen ze mijn mond dicht en mijn neus. Ze sloegen mij op mijn mond. Zo hebben ze me behandeld, net als een dier!

En dus waren het mannen die dat deden?
Ja, vier mannen en een dame. De dame vocht met me in het vliegtuig.

 

Ce contenu a été publié dans Audio testimonies NL, Nieuws van de gesloten centra, Uitzetting aan de gang. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.