Jacht op migranten: update 27/09/2018

Update 27/09/2018 / BELANGRIJK OM TE LEZEN ALS EEN VAN JE VRIENDEN IS GEARRESTEERD

Arrestaties hebben de laatste tijd in een snel tempo plaatsgevonden. Ze worden gearresteerd bij tientallen, dag en nacht. We tellen ook veel vrijlatingen.
Het is de nieuwe strategie geïmplementeerd door de Dienst Vreemdelingenzaken. Ze kozen ervoor om heel veel razzia’s doorheen het hele land uit te voeren, alle aanwezige migranten te arresteren, ze naar het nieuwe sorteercentrum in Steenokkerzeel te brengen, ze in te schrijven en na ze 24 uur, of soms 48 uur in een van onze gesloten centra op te sluiten, ze dan vrij te laten.
Sommige van de betrokkenen zullen na gemiddeld 5 dagen opsluiting zonder duidelijke reden, worden vrijgelaten. Met deze strategie kunnen alle op het grondgebied aanwezige vluchtelingen worden geregistreerd volgens een proces dat wordt gebruikt in de ecologie, dwz om te weten met hoeveel ze zijn, wordt dit het CMR-systeem genoemd (capture-mark-recapture) https://en.wikipedia.org/wiki/Mark_and_recapture

Een klimaat van terreur vestigt zich stilaan onder de vluchtelingen. Veel vluchtelingen worden opgesloten zonder veroordeling en zonder mogelijkheid om beroep aan te tekenen tegen deze opsluitingen die meerdere dagen duurt.
Het zal de vreemdelingendienst in staat stellen om de cijfers op te smukken of te vervalsen, daarbij verwijzend naar het aantal arrestaties (wetende dat sommige vluchtelingen meerdere keren worden gearresteerd) en daarom het migratieverschijnsel overdrijven. Het doel op zich: toon een zekere efficiëntie aan het electoraat en overdrijf het aantal vluchtelingen op het grondgebied.

Praktisch gezien veroorzaken al deze hervormingen golven van paniek onder de gastheren en de vluchtelingen; dat is een van de beoogde doelen. Advocaten zijn overbelast en het is bijna onmogelijk om in beroep te gaan tegen deze arrestaties en opsluitingen binnen de 5 of 10 wettelijke dagen.
GettingTheVoiceOut, zowel als de referenten van het platform alle verzoeken te beantwoorden, maar ze worden ook overbelast.

In al deze chaos blijft het proces om je gast te rapporteren hetzelfde en dat geldt ook voor de teams van GettingTheVoiceOut en de referent-vrijwilligers die ook de groepen van elk centrum beheren. We danken u daarom dat u vastbesloten blijft om nieuws over uw vrienden te ontvangen en hen de nodige ondersteuning, vriendelijkheid en geduld te bieden. Want het afhandelen van 10, dan wel 50 oproepen per dag vergt natuurlijk meer moeite; toch zijn het dezelfde personen die al de vragen moeten verwerken. Advocaten zijn ook overbelast. Het gebeurt daarom zeer frequent dat we niet in staat te zijn een advokaat te vinden die beschikbaar is.

En van een gastheer
Even samengevat:
Hoofd omhoog, met gebroken hart maar gebalde vuist! Yallah!

Algemene informaties hier: http://www.gettingthevoiceout.org/information-for-the-hostsfriendsfamilies-in-case-a-migrant-friend-is-missing/

Ce contenu a été publié dans Migratiepolitiek. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.