Audio : Lovers Uw papieren! : Getuigenis uit gesloten centrum van Brugge (FR)

31/01/2015

Getuigenis in Frans hier

Getuigenis audio

Ik zit in het gesloten centrum van Brugge sinds twee maanden en tien dagen. Ik woon in Ninove. De politie kwam naar mijn huis, maar ik was er niet. Mijn man was er; Hij zei dat de politie voor mij was gekomen, ik vroeg hem waarom en hij antwoordde dat hij dacht dat het over ons huwelijk gingen. Om je de waarheid te zeggen, ik zei: ‘Ik wil niet naar de politie’, maar mijn man zei: ‘We zullen samen gaan, het is het voor ons huwelijksaanvraag’. Dus gingen we naar de politie. Ze vroegen me waarom ik daar was, dus ik legde de situatie uit. Ze zeiden: Ok, geen probleem. Dus ik wachtte en toen iemand vertelde me dat ze iets van me nodig hadden. Mijn man heeft het niet begrepen. Hij ging mijn paspoort thuis ophalen. Toen kreeg ik te horen ‘Ok, je bent illegaal ‘. Ik vroeg hen waarom ik onwettig was: ik leef in België al zes jaren. Ik introduceerde een huwelijks verzoek, ik heb een vaste woonplaats , de agent van mijn gemeente kent me, de buren kennen mij. Ik heb niets verkeerd gedaan. Ik ben OK met iedereen. Hij vertelt me ​​dat het op aanvraag van de Dienst Vreemdelingenzaken was en dat ze me naar het gesloten centrum van Brugge brengen.

Dus, hier ben ik nu. Ze vertelden me dat ik terug naar Marokko moet gaan. Maar als ik terug naar Marokko gestuurd word, wat zal ik daar doen? Ik heb mijn leven hier, mijn man, een appartement, alles! Ik weet niet waarom ik naar Marokko zou moeten gaan , ik heb geen huis daar,ik begrijp het niet.
Je zijt in het gesloten centrum sinds meer dan twee maanden. Heeft uw advocaat iets gedaan?

Ja, hij zegt dat we dit en dat gaan doen, maar ik weet het niet … Ik zal een ticket voor Marokko krijgen en wat doet hij? Heeft hij het ticket geblokkeerd? Nee dat deed hij niet.

Is het de eerste keer dat ze proberen om u op een vliegtuig te zetten?

Nee, het is de derde keer. De eerste keer had ik geweigerd.
De tweede keer ben ik niet weggeweest, omdat ik asiel had aangevraagd, maar de advocaat zei dat mijn verzoek werd geweigerd. Het is altijd negatief voor de Marokkanen. Ze willen ons geen asiel verlenen, ik weet niet waarom. De advocaat zei dat het zou kunnen zijn omdat er geen oorlog in Marokko is.

En waarom hebben ze je huwelijk geweigerd?

Ik vroeg dit in Roosdaal. Ik betaalde mijn advocaat. Ik zei de waarheid. Ik vond de man aan de gemeente behoorlijk racistisch met mij. Mijn dossier bleef daar vier jaren en gedurende vier jaren ging ik daar naar heen en zij bleven mij vertellen dat ik moest wachten, wachten en wachten en wachten. Mijn advocaat kon niets doen. Ik kreeg te horen dat we konden trouwen en toen zeiden ze ‘omdat je niet meer leeft in Roosdaal, kun je niet trouwen.’ Vanwege de racistische man bij het gemeentehuis van Roosdaal kan ik niet trouwen. Daarom zijn mijn man en ik vertrokken en stelden ons huwelijksverzoek hier in Ninove, ik betaal mijn advocaat maar hij doet niets. Mijn man werkte, nu is hij werkloos. Op het stadhuis van Ninove zeiden ze dat ze mijn dossier nodig. Ik ging naar de gemeente Roosdaal om het te halen en ik vertelde hen dat de burgemeester van Ninove zei dat we konden trouwen, want we woonden samen sinds een lange tijd . We maakten al de islamitische huwelijk in Marokko. Toen kreeg ik te horen dat ik een nieuwe verzoek moest doen, wat ik deed. De gemeente stuurde brieven, maar het probleem is dat we veel brievenbussen hebben en dat we nooit de brieven voor het huwelijk kregen. Daarna werd het huwelijk geweigerd. Ik ging naar mijn advocaat die niet begreep waarom het huwelijk was geweigerd . Ik ging naar de gemeente en zij zeiden dat het huwelijk was geweigerd omdat brieven naar ons werden gestuurd, brieven die ik nooit gekregen heb. Dit is de reden waarom ik nu in het gesloten centrum ben, ik heb niets slecht gedaan, ik weet niet waarom ik hier ben.
En hoe is het in het centrum?

Wat doen we de hele dag ? We kijken tv. Ik weet het niet, ik ben verdrietig hier. Ik verloor bijna 8 kilo, 8 kilo kun je je voorstellen! Elke dag dat ik huil en huil. Ik ben verloren, ik eet niet, ik slaap niet, ik heb problemen, problemen.

En hoe zit het met eten?

Ik zeg de waarheid, ik eet niet, want ik voel me niet goed. Ik drink koffie, ik eet brood en boter. Ik eet niet, ik vermager. Toen mijn familie naar mij kwamen waren ze geschokt! Ik verloor 8 kilo! Ik ben zo in stress, stress..

En onder de gevangenen, hoe verloopt dat?

Persoonlijk ben ik verdrietig, voor het moment kan ik geen vrienden maken. Ik zeg de waarheid. Ik blijf altijd alleen, en ik denk, ik denk . ‘Wat doe ik? Waar ga ik heen? ‘ Dat is nu mijn probleem. Ik heb niet de middelen om terug naar Marokko te gaan.

Heeft u nog familie in Marokko?

Nee, ik heb geen familie daar .

Bedoel je dat iedereen hier is?

Ja, ik heb een broer in Frankrijk, mijn zus is hier. Ik heb geen familie daar.

Voor meer informaties ( Frans): http://amoureuxvospapiers.com/31-2/

Ce contenu a été publié dans Audio testimonies NL, Getuigenissen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.