Marokkanen en Tunesiërs, met of zonder papieren, met of zonder werk: arrestaties, opsluitingen en deportaties.

10/06/2013

Het ziet er naar uit dat een meerderheid van de arrestaties, opsluitingen en deportaties momenteel weggelegd zijn voor Marokkanen en Tunesiërs.

De dienst Vreemdelingenzaken lijkt te focussen op deze 2 nationaliteiten, daar waar dit voorheen voornamelijk Guineeërs, Kosovaren en Albanezen waren.

Personen van Marokkaanse of Tunesische afkomst zijn momenteel talrijk vertegenwoordigd in de Belgische gesloten centra. Ze worden aangehouden tijdens een razzia of in hun woonplaats.

Ze worden snel uitgezet dankzij een nauwe samenwerking tussen onze ministers, de dienst Vreemdelingenzaken, de ambassade van Marokko of Tunesië, en de luchtvaartmaatschappijen Air Maroc en SN Airlines.

Ze hebben alle leeftijden, en zijn vaak al decennialang in België.

Alle argumenten zijn goed om hun een Bevel tot het verlaten van het grondgebied te geven: gerechtelijk verleden, verdenking van een schijnhuwelijk, zwartwerk,of wat dan ook.

Velen hebben jarenlang gewerkt na een regularisatie en met een werkvergunning.

De dienst Vreemdelingenzaken zoekt naar de kleinste onregelmatigheid om hen een Bevel tot het verlaten van het grondgebied te geven:

Zo is er een mijnheer van 57 jaar die sinds 2002 in België verblijft. Hij trouwde met een Belgische in 2003, werkte jarenlang, kocht een huis, een auto en een kat! Hij werd beschuldigd van een schijnhuwelijk te zijn aangegaan in 2003, omdat het koppel ondertussen gescheiden is. Hij werd aangehouden en opgesloten met het oog op uitzetting. Hij dacht dat hij een ‘geïntegreerde burger’ was. Nu vraagt hij zich af wat de betekenis van deze woorden is!

Is de echte reden misschien dat deze mijnheer niet meer kan werken en dus niet meer “productief” is? Hij is ziek geworden, lijdt aan diabetes, heeft hernia, en heeft problemen aan zijn luchtwegen zodat hij dagelijks een luchtpomp nodig heeft.

Verwittig je vrienden en kennissen van deze nieuwe jacht op migranten met of zonder papieren, met of zonder werk, geleid door de dienst Vreemdelingenzaken!!

Ce contenu a été publié dans Nieuws van de gesloten centra. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.