Maximilien: Honger staking in het gesloten centrum 127 bis en “Aanzuigeffekt” UPDATE

Update 19/09/2017: Van 2 verschillende bronnen:

“Mensen van de delegatie uit Soudan zijn  gekomen. Zij hebben gezegd dat we moesten teruggaan en hebben 1000 euros per persoon voorgesteld als we terug naar Soudan gaan”

—————————————————————————————————————

Update 17/09/2017:
De mensen gearresteerd door politie de laatste  weken in het Maximilian Park en rond en in het Noordstation zijn nog steeds zeer talrijk in de gesloten centra en het blijft zeer moeilijk om met hen een contact te hebben  en zelfs hen te lokaliseren. Het is dankzij medegevangenen dat we soms een paar namen vastkrijgen en we hen in contact brengen met een advocaat. In sommige centra vertelt het personeel dat ze “geen recht” hebben op een advocaat en “geen recht” op een telefoon.
Enkelen werden vrijgelaten dankzij een ingediende beroep, anderen werden naar verluid uitgezet naar landen waar ze vingerafdrukken hebben gelaten, maar velen hebben geen nieuws, geen advocaten en geen contact met de buitenwereld.
We hadden informatie gekregen over de detentie van twee minderjarigen in het gesloten centrum 127bis. De afgevaardigde voor de rechten van het kind heeft het centrum op zondag ochtend 17/9 proberen te bezoeken om een van hen te ontmoeten. De persoon bij de receptie zei eerst dat die jonge man niet in het centrum was en eens dat ze wel moest aannemen dat hij er wel was , verbood zij om “administratieve redenen” de toegang aan de afgevaardigde.. De indruk die we hebben op deze situatie is dat deze mensen van het Maximilian Park en hier de minderjarige jongens, verborgen worden, om de autoriteiten toe te laten de razzia ‘s en de systematische arrestaties door de politie te ontkennen, en elke hulp voor hen te beletten.

Als u hoort van mensen die gearresteerd en opgesloten worden in onze gesloten centra, is het uiterst belangrijk om hun namen zeer snel te communiceren, om een beroep in te dienen tegen die opsluiting (binnen de 10 dagen) waardoor hun vrijlating mogelijk wordt. Om dit te doen, stuur hun exacte naam naar Gettingthevoiceout@riseup.net. We zullen de gegevens doorgeven aan advocatenkantoren.

——————————————————————————————————————————

Een honderdtal migranten in Brussel werden gearresteerd en bevinden zich momenteel in onze gesloten centra na de “opkuis” van het Maximiliaan park en de Noordstation.
40 zijn in het gesloten centrum van Merksplas,een 40tal in een  vleugel van het gesloten centrum van Brugge, en  enkele tientallen in de Caricole, 127 bis en Vottem.

Om plaats  te maken voor hen werden vele andere gevangenen na soms 10 maanden gevangenschap of uitgezet of vrijgelaten met een bevel het grondgebied te verlaten!

De meesten van de gearresteerden zijn Dublingevallen en het centrum weigert een advocaat aan te wijzen omdat “dit niet nodig is” zeggen ze (dat is onjuist!).

Enkele tientallen minderjarigen werden gearresteerd en “onder voogdij gezet”. Zij zullen ongetwijfeld hun reis hervatten, gescheiden van hun ooms, beschermers of passeurs die hen moesten beschermen. En daarom in groot gevaar!

Bericht van Terre d’asile France: Alle Sudanese van het kamp van Norrent Fontes die in Brussel waren, zijn nu teruggekomen naar het kamp. Ze zijn erg bang om terug te keren naar België en zijn erg bezorgd voor hun vrienden in de gesloten centra.

En deze 14/09 vernemen we  dat 11 mensen in het gesloten centrum 127bis sinds 5 dagen in hongerstaking zijn, waaronder de Eritreërs en Soedanesen,  Ze begrijpen niet waarom ze opgesloten zijn en vragen om vrijgelaten  te worden!

En deze 15/09  kondigt de heer Francken dat er een identificatie cel uit Soedan komt en dat ze  80 Soedanese moeten identificeren !!
De meesten van hen zijn Dublin en asiel aanvragers in een ander Europese land.Ze zouden moeten teruggestuurd naar hun Dublin land waar hun asielaanvraag verder moet behandeld worden. Zal Francken deze regels overschrijden en asielzoekers naar Soedan terugzenden?
Gaat Francken de grens bewaker van EUROPA verder spelen?http://www.gettingthevoiceout.org/dienst-vreemdelingenzaken-de-gendarmegrensbewaker-van-europa/

Rapport Amnesty Soudan 2016/2017: https://www.amnesty.org/en/countries/africa/sudan/report-sudan/

De aanzuigeffekt:

We ontvangen oproepen van mensen / families die in Europa dwalen, die, gezien de onrust in Brussel, denken dat als er zo veel migratie bewegingen zijn en repressiebewegingen zijn, er zeker interessante plannen in Brussel zijn om in Groot-Brittannië te geraken!
Sommigen komen eraan!

VRIJHEID VAN BEWEGING

Ce contenu a été publié dans Migratiepolitiek, Nieuws van de gesloten centra. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.