Medeling van de mensen opgesloten in het gesloten centrum van Vottem

Wij, die opgesloten zitten in het gesloten centrum Vottem, wensen hiermee onze arrestatie, opsluiting en deportatie aan te klagen.

Wij werden allemaal thuis of op het werk gearresteerd. We wonen allemaal al jarenlang in Belgie.

Sommigen hebben een vrouw en kinderen hier.

Sommigen hebben een legale verblijfskaart uit een ander Schengenland.

Sommigen zijn ernstig ziek.

Sommigen werden hier in Belgie geboren.

De kinderen van sommigen gaan naar dezelfde school als de kinderen van de bewakers.

We hebben allemaal asiel aangevraagd of een legalisatie van onze situatie overeenkomstig de wettelijke bestemmingen.

We werden allemaal bij onze arrestatie als criminelen behandeld: geboeid en urenlang opgesloten in politiecellen, soms zonder water of voedsel.

We werden geboeid overgebracht naar gevangenissen die ze nu gesloten centra voor vreemdelingen noemen. Op de muren van deze gevangenissen schrijft ieder zijn verhaal neer in zijn eigen taal. Net een echt museum over de ellende in deze wereld.

Sommigen heeft men getracht te deporteren, tot soms 2 keer toe in 24 uur tijd en zij zijn getuigen van ernstig politiegeweld of hebben dit aan den lijve ondervonden. Wij worden in eenzame opsluiting gehouden en naar de vlieghaven gebracht in boeien en ducktape, zonder waarschuwing, zonder de kans gekregen te hebben te spreken met onze advokaat of onze familie.

Anderen zijn geboeid vertrokken naar een land waar ze niet kunnen of willen leven, soms zelfs naar een land dat ze niet eens kennen.

Sommigen hebben advokaten die niets doen om hen te verdedigen en incompetent zijn. Ze worden aanschouwd als medewerkers aan dit beleid van vrijheidsberoving. De incompetentie of het gebrek aan actie van deze advokaten speelt in de kaart van Vreemdelingenzaken om naar believen te deporteren.

We maken het vergelijk tussen de acties van Vreemdelingenzaken en de praktijken van het Naziregime: Vreemdelingenzaken kan naar goeddunken arresteren en opsluiten en dit ongestraft, het doelpubliek is deze keer de Vreemdeling.

Wij wijzen de macht gegeven aan Vreemdelingenzaken af, alsook het feit dat ze straffeloos kunnen werken zonder dat ze hiervoor verantwoordelijkheid moeten afleggen. Ze sluiten ‘vreemdelingen’ op en deporteren ze soms in tegenspraak met de wet.

Wij keuren zo een buro voor Vreemdelingenzaken af dat geen problemen heeft de wet te overtreden en vuile spelletjes speelt om zijn doelen te bereiken. Het laat beslissingen gemaakt door het BCHV of de Europese of internationale richtlijnen, links liggen.

Wij keuren dit beleid van blindelingse efficientie af: deporteer iedereen, zorg dat de machine blijft rollen, leg statistieken aan.

Wij, die opgesloten zitten in het Vottemse gesloten centrum, wensen deze oproep te gebruiken om een gezicht van Belgie te laten zien dat de Belgische burger niet wil zien.

Deze oproep zal uitgezonden worden tijdens de Kerstsamenkomst rond het Gesloten Centrum van Vottem op maandag 24 december.

 

Ce contenu a été publié dans Nieuws van de gesloten centra. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.

1 Response to Medeling van de mensen opgesloten in het gesloten centrum van Vottem

  1. Ping : 12/03/2013: Nieuws van de gesloten centra | Getting the Voice Out

Les commentaires sont fermés.