Neen aan de uitzettingen, neen aan de collectieve deportaties

07/12: 8 Congolezen werden uit ander Belgische gesloten centra werden de dagen voor de uitzetting naar 127bis gebracht. Zestien anderen werden de dag van de uitzetting naar het centrum gebracht komende hoogwaarschijlijk van ander landen. Het was een FRONTEX vlucht ?

06/12: 24 mensen waren voor deze deportatie ingeschreven. Voor twee werd de vlucht op laatste moment afgelast. Ze zijn aangekomen in Kinshasa deze nacht om 1 uur. Verder nieuws…….

04/12 avond: Deze middag werden 8 congolesen naar een zaal gebracht: ze hebben hen een video laten zien om te begrijpen wat hen te wachten sta, . Ze werden serieus onder druk gezet opdat ze kalm blijven tijdens de uitzetting. Hun bagages werd verzameld en zij werden in isolatie gebracht. Hun tel antwoordd niet meer.Vertrek uit gesloten centrum om 6 of 7 uur morgen vroeg volgens sommige bronnen!

NEEN AAN DE UITZETTINGEN, NEEN AAN DE COLLECTIEVE DEPORTATIES

SAMENKOMST bij Maggie Deblock

05/12/2012 vanaf 16 uur

Waterloolaan 115, 1000 Brussel

 

Vreemdelingendienst heeft de gewoonte genomen, naast de 30 tal dagelijkse uitzettingen op civiele vluchten, militaire collectieve vluchten te organiseren om mensen , die door de staat als onwenselijk worden aanzien, te deporteren.

 

Wij hebben een reeks oproepen gekregen van mensen uit Congo, opgesloten in de gesloten centra in Belgie. Er werd hen vermeld dat ze op een lijst staan voor een collectieve militaire vlucht naar de RDC om 16 uur woensdag 05/12.

Ze worder voor het ogenblik verzameld in het gesloten centrum 127bis in Steenokkerzeel. Velen zijn afgescrikt : sommigen zijn nog in asiel of regularisatie procedure, sommigen zijn in Europa geboren, sommigen zijn vader van Belgische kinderen, , sommigen riskeren de gevangenis in de RDC

 

Deze militaire vluchten worden in totaal geheim georganiseerd in het kader van akkorden tussen Belgie en Congo. Ze worden vergezeld van een disproportionele mobilisatie van politiekrachten en militairen, Elke uitgezet persoon is vergezeld van 2 of 3 ordehandhavers

 

Weeral participeert Belgie aan een aktieve en agressieve politiek om de ongewensten terug naar hun continenten te sturen.

Wij zullen die uitsluitingen onder valse sécuritaire en économische voorwendsels nooit aannemen.

 

Wij weten dat een samen leven in deze wereld mogelijk is en ons alleen maar kan verijken.

 

VOOR EEN ONMIDDELLIJKE STOPZETTING VAN ALLE UITZETTINGEN,

VOOR EEN TOTALE AFSCHAFFING VAN ALLE GESLOTEN CENTRA,

VRIJHEID VAN BEWEGING EN INSTALLATIE VOOR ALLEN,

VOOR EEN WERELD ZONDER GRENZEN,

NIEMAND IS ILLEGAAL.

Affiche ici et ici

TRACT ici

Ce contenu a été publié dans Collectieve uitzettingen, Strijdverhalen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.