Nieuws van de centra en deconfiniëring alertA 03/06/2020

Deconfiniëring ALERT

Volgens het recente nieuws zullen de Europese grenzen op 15 juni 2020 weer opengaan. Vanaf die datum zullen de vluchten worden hervat.
Sommige gedetineerden hebben al de informatie gekregen dat de centra weer zullen worden gevuld.

De razzia’s en arrestaties zullen dus worden hervat in onze wijken, in het openbaar vervoer, op parkeerplaatsen, enz. om deze centra, waar meer dan 400 plaatsen beschikbaar zijn, opnieuw te vullen.

De laatste tijd circuleert er echter een bericht om zich hieraan te verzetten…
« Wanneer de grenzen weer opengaan, zal de jacht op ongedocumenteerden en asielzoekers opnieuw beginnen om de gesloten centra te vullen en de uitzettingsmachine weer op gang te brengen. Om die situatie het hoofd te bieden, organiseert zich een informeel anti-razzianetwerk “

Laten we uitkijken naar razzia’s of arrestaties.
Laten we deze arrestaties beletten.
Laten we naar de politiebureaus gaan waar mensen naartoe zijn gebracht en hun vrijlating eisen.
Laten we voor de gesloten centra gaan om onze soliariteit met de strijd van de gedetineerden te tonen en hun vrijlating te eisen
Laten we deportaties beletten

Nieuws van de centra op 1 juni 2020 :

Ze zijn nog een honderdtal (voor 600 plaatsen) in gesloten centra. Na de uitbraak van COVID werden velen vrijgelaten.

De overgebleven gedetineerden zijn er meestal al voor de lockdown aanwezig. Velen zijn 5, 6 tot 10 maanden vastgehouden: Ethiopië, Algerije, Guinee, Bangladesh, Marokko, Kameroen, Benin, Mali, Tunesië, Gaza, enz.

De Dienst Vreemdelingenzaken belaagt hen en houdt hen vast om te proberen hen te deporteren zodra de vluchten worden hervat.
Veel retainees vragen zich af waarom ze op die manier worden lastiggevallen:

“Velen werden vrijgelaten vanwege de pandemie. Waarom zijn we nog steeds hier? Al die maanden in de gevangenis zijn erg lang. Het enige wat we willen is dat we onze asiel- of regularisatieverzoeken buiten kunnen voortzetten, vrij!
“Is dit allemaal legaal?”

Brugge gesloten centrum. Ze zijn nog een twaalftal opgesloten in het centrum.

Een man snijdt zich regelmatig en maandenlang hebben ze hem verplaatst van de isoleercel naar de medische dienst en vice versa.

« In deze kamer zou zelfs een hond niet slapen. Het matras stinkt, de badkamer is walgelijk. Het is stressvol, heel stressvol, ik kan niet slapen. Het is helemaal niet normaal. Je hebt ergens pijn, je wilt wat medicijnen, ze weigeren het je te geven. Ze spreken je slecht aan. Er is geen menselijkheid. Ok, het is waar, ik ben illegaal omdat ik ongedocumenteerd ben, maar ik ben geen crimineel. En ik ben geen beest.

De laatste dagen kwamen ze vreedzaam in opstand tegen deze retenties en dreigden ze in hongerstaking te gaan. De politie kwam direct tussenbeide. Het resultaat: 3 werden in isoleercellen geplaatst en vervolgens naar andere centra overgebracht.
« We wilden een hongerstaking beginnen, maar we deden het niet, we bleven stil. Toen kwam de politie en plaatste 3 mensen in isoleercellen. Waarom deze 3 personen en niet iedereen, en waarom wij?”

Caricole gesloten centrum :

Ze zijn 26, allemaal in gevangenschap sinds het begin van het jaar, velen van hen zijn vrouwen die gearresteerd zijn op de luchthaven in januari 2020.

“We blijven alleen achter, we slapen niet, we hebben psychische problemen door deze opsluiting. De dokter geeft ons alleen maar paracetamol, altijd. Soms schreeuwen we, dan komt de directie met ons praten en vertelt ons dat ze het aan vreemdelingendienst zullen vragen. “

« Onze retentie wordt elke 2 maanden verlengd met 2 maanden. Het is een nachtmerrie. Het eten geeft ons buikpijn en diarree. Ik heb al 15 dagen niet gegeten. Er is oorlog in ons land, we begrijpen niet waarom we hier niet welkom zijn. »

LATEN WE ALLEMAAL KLOKKENLUIDERS ZIJN…

LATEN WE GESLOTEN CENTRA SLUITEN

STOPDEPORTATION

Ce contenu a été publié dans Migratiepolitiek, Nieuws van de gesloten centra, Strijdverhalen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.