Onverwachte betoging aan de twee gesloten centra in Steenokkerzeel

Onverwachte betoging aan de twee gesloten centra in Steenokkerzeel op 30/05/2017

Informaties van binnen het centrum

Deze zondag kregen we eerst een telefoon van iemand in de Caricole: “Er zijn betogers voor het centrum die heel hard roepen naar vrijheid. Ze zijn met velen. Heel tof!”
Daarna oproep uit het gesloten centrum 127bis:
Eerst waren sommigen niet gelukkig omdat hun enige wandeling van de dag om 15 uur werd afgeschaft en dat ze wel graag met de betogers hadden gepraat. Daarna krijgen we wat meer te horen: “Het is fantastisch mevrouw. Zijn die allemaal voor ons? Dat wist ik niet.”
“Zij zijn met 40 of 50. Zij roepen heel hard. De cypiers hebben serieus gepanikeerd. Wij porbeerden mee te roepen maar heel snel werden de vensters gegrendeld. De politie kwam  30 minuten later met honden.Wij zullen meedoen aan de Steenrock volgende zaterdag. Wij zijn met jullie.
Een man belt ons vanuit zijn isoleerecel waaruit hij de betogers hoort. Hij is in hongerstaking sinds 10 dagen. ‘Here it is disgusting, we are not animals. We want freedom.’

In de vrouwenvleugel hebben de cypiers heel snel de vensters en deuren gegrendeld, zelfs de toiletten. We kunnen zelfs niet meer naar toilet”
“Het is een gevangenis hier. Wij hadden graag mee geroepen maar ze beletten ons”

Na de betoging waren alle mannen geschokt. Velen huilden, een man is zot geworden en heeft alles gebroken in de toiletten.
Later zijn 4 proberen te vluchten. Zij hebben de hekken open gesneden maar zeer snel hebben de cypiers het opgemerkt en zijn tussengekomen.
Vijf gedetineerden in de 127 bis en verschillende in het gesloten centrum van Vottem zijn in honger en soms dorst staking sinds voor enkelen 20 dagen.

Op 01/05 en 02/05 zijn naar wat we weten 7 mensen overgebracht naar andere centra’s.

Afspraak volgende zaterdag 6 mei 2017

https://steenrock.wordpress.com/

Ce contenu a été publié dans Nieuws van de gesloten centra, Strijdverhalen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.