Opsluiting verlengd met 2 maanden

Een man zit sinds 4 maanden vast in het gesloten centrum van Vottem. Hij wil absoluut een gesprek, omdat hij op 14 maart had moeten vrijkomen, na vier maanden vast te hebben gezeten. Maar er werd hem gemeld dat zijn opsluiting met twee maanden verlengd is omdat hij een gedwongen uitzetting op 13 maart geweigerd zou hebben, wat niet waar is: op 13/3 werd hij niet naar het vliegveld overgebracht, en was er helemaal geen poging tot uitzetting die dag!

Zijn getuigenis:

[audio:http://www.gettingthevoiceout.org/wordpress/wp-content/uploads/2013/03/Enreg003.mp3]

U bent sinds vier maanden in het gesloten centrum. Kan u me uitleggen wat er gebeurt?

Ik ben sinds 3 oktober 2012 opgesloten. Ik was een keer in de luchthaven, maar ben daarna teruggekomen.

Mijn advocaat had een aanvraag tot invrijheidstelling ingediend voor de rechtbank van eerste aanleg in Luik. De rechter heeft mijn vrijlating bevolen. De Dienst Vreemdelingenzaken heeft echter beroep aangetekend. Daarna heeft mijn advocaat opnieuw beroep aangetekend in cassatie. De advocaat heeft een opschorting van de uitzetting naar mijn land verkregen.

Hier had ik op 14 maart moeten worden vrijgelaten. Gisteren, 14 maart, heeft de directie van Vottem me gebeld om te zeggen dat ik de 13de een uitzetting geweigerd heb. Maar dat is nooit gebeurd.

Ze hebben gezocht en geprobeerd om me nog twee maanden hier te kunnen houden. Dat zou tot 12 mei zijn. Dat is niet normaal.

Daarom wil ik getuigen: om te tonen wat ze de mensen allemaal aandoen, en dat het niet de mensenrechten zijn die ze toepassen in de centra.

Ce contenu a été publié dans Getuigenissen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.