Opsporingsbericht 17/03/2022

 
 
 
Deze zondag 13/03 werden acht “migranten”, waarschijnlijk van Soedanese afkomst, door de federale politie weggevoerd uit een kamp in de regio Aarlen/Luxemburg.
 
Vandaag 17/03/2022 blijven ze onvindbaar ondanks onze opsporingen.
 
Vermoedelijk heeft geen van hen een verwante of een advocaat kunnen inlichten.
Medestanders ter plaatse durven niet tussenbeide te komen uit vrees voor “represailles” van de politie.
 
Het is heel goed mogelijk dat de autoriteiten hebben besloten hen te vervolgen wegens “mensenhandel” en dat zij in de gevangenis zijn beland. 
De criminalisering van migranten door een abusievelijk ruime interpretatie van “mensenhandel” (die volgens de wet gericht moet zijn op financieel winstbejag) is helaas niet ongewoon en maakt deel uit van de “strategie van terreur” die door het Vreemdelingendienst met medeplichtigheid van de politie is opgezet.
 
Wij wachten dus op het persbericht waarin de ontmanteling van het zoveelste netwerk van “gevaarlijke mensenhandelaars” wordt verheerlijkt. Onder deze “gevaarlijke smokkelaars” vinden we over het algemeen veel migranten die elkaar helpen zonder winst en/of een paar kleine handjes die hun reis proberen te bekostigen of terug te betalen… aan echte criminelen. 
 
De acht Soedanezen riskeren zeer zware straffen als zij niet snel worden geïdentificeerd en opgespoord, zodat een in dit soort zaken gespecialiseerde advocaat voor hen kan worden gevonden. Vele andere migranten zitten momenteel in de gevangenis op grond van lichte of ontoelaatbare beschuldigingen.
 
Volgens onze informatie verlopen de arrestaties vlot en worden veel migranten naar de gevangenis gestuurd in plaats van naar gesloten centra.
 
Elke aanwijzing of informatie over de verblijfplaats van deze mensen is welkom!
 
PS : we hebben een eerste man terugevonde in de gevangenis van St Gillis
Ce contenu a été publié dans Migranten in transit, Migratiepolitiek, Nieuws van elders. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.