Papieren, echt?

26/01/2016

Een jongere werd met dwang uitgewezen: zijn ouders, zijn familie wonen hier. Hij verliet zijn “land van oorsprong”, Congo, toen hij 7 was, en kent er niets of niemand.

Zijn misdaad: een misdrijf plegen en deel uitmaken van een stadsbende. Hij woonde al 15 jaar bij ons.

Drie zussen zijn opgesloten in het gesloten centrum van Brugge. Ze zijn geboren in Duitsland, zijn nooit in hun “land van oorsprong” geweest.
Hun misdaad: hun ouders hebben bij hun aankomst in België een valse identiteit opgegeven om asiel te krijgen, 16 jaar geleden.

Een man is opgesloten in het gesloten centrum van Merksplas en wordt binnenkort uitgewezen naar zijn “land van oorsprong”, Rusland.
Zijn misdaad: vluchten uit een terugkeerhuis om zijn gezin te redden van een uitzetting, waar hij verbleef op bevel van de Dienst Vreemdelingenzaken met zijn vrouw en 3 kinderen. Hij woont al 9 jaar bij ons.

Een man werd met dwang uitgezet naar zijn “land van oorsprong”, Egypte.
Zijn misdaad: scheiden na vele jaren samenwonen. Hij heeft hier 11 jaar gewoond.

Al deze mensen hadden “papieren” die na enkele jaren werden ingetrokken.

Niet dat sommige mensen meer recht dan andere hebben op papieren. Maar het staatsracisme (hier Europees en Belgisch) leidt tot aberrante situaties, zelfs tegenover de “eigen” migratiepolitiek. Afnemen van nationaliteit, steeds meer uitzettingen van mensen die hier al jarenlang wonen… de uitzettingsmachine verhoogt zijn cadans.

Papieren voor iedereen of iedereen zonder papieren.

Ce contenu a été publié dans Nieuws van de gesloten centra. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.