Presentatie en dringende oproep

De repressiemiddelen die ingezet worden om de vrijheid te beperken en de orde te handhaven zijn divers: precarisatie, medicatie, intimidatie, fichage, marteling, geweld, opsluiting, enzoverder… in detentiecentra, open centra, gevangenissen, psychiatrische instellingen, terugkeercentra, gesloten centra voor minderjarigen, enzoverder…

De strijd tegen repressie kan op verschillende fronten aangepakt worden. Wij kozen om de aandacht te trekken op de gesloten centra voor vreemdelingen (1).

Deze gevangenissen zijn bedoeld om migranten administratief op te sluiten. Het gaat om migranten die door onze overheid beschouwd worden als ‘indringers’ of ‘ongewensten’ en die moeten worden aangehouden en gedeporteerd, omdat ze het ‘heilige land’ van Europa op een dag hebben durven te betreden.

Sommige verenigingen en politici spreken over de ‘humanisering’ van deze centra. Maar zolang het gaat over het beheer van de migratiestromen, zullen mensen die naar hier komen, willen blijven of willen weggaan moeten gecontroleerd worden. Politici zullen blijven doorgaan met het uitvinden van willekeurige verschillen  om de ‘goede’ van de ‘slechte’ migranten te onderscheiden.  Humaan of niet, het beheer van de migratiestromen zal controles blijven vereisen met soldaten, prikkeldraad, muren, al dan niet zichtbaar, om de Europese grenzen te bewaken. Repressie zal verder dagelijks gebruikt worden, mensen zullen verder aangehouden en opgesloten worden met de angst voor een dreigende uitzetting.

Niemand kan zich het recht toeëigenen om te beslissen over de wijze waarop we leven of over de plaats waar we leven. De toegang tot informatie over de gesloten centra is bijna onbestaande. Het enige wat we horen via de mainstreammedia is het standpunt van de autoriteiten die opsluiten en deporteren. Nooit horen we de stem van mensen die dit beleid ondergaan. De informatie blijft afhankelijk van kijkcijfers, het “politiek correcte”, en de belangen van de machthebbers.

Op basis van deze vaststellingen werd de website wwww.gettingthevoiceout.org opgestart.  De doelstelling van de website is om de stemmen van de gevangenen in gesloten centra naar buiten te brengen: we brengen informatie naar buiten over de omstandigheden van hun opsluiting, over de deportaties en over de verzetacties binnen de gesloten centra. We hopen dat deze informatie door iedereen gebruikt kan worden in de strijd tegen grenzen, tegen opsluitng en tegen alle instanties die direct of indirect bijdragen aan de deportatiemachine.

Wij nodigen u uit om de informatie van deze website te gebruiken, te kopiëren en te verspreiden, en om eraan deel te nemen (door middel van teksten, commentaren, donaties enz.). Wij hebben mensen nodig om de getuigenissen te transcripteren, ze te vertalen (ENG, FR, NL) en om audio-opnames te maken, en ook om te investeren in de groep, om met nieuwe voorstellen en ideeën te komen.

(1) Er zijn vijf gesloten centra in België: Caricole en 127bis (beide in Steenokkerzeel), en de centra van Merksplas, Brugge en Vottem. Hierbij moeten de terugkeerplaatsen in de open centra en de transitplaatsen in de diverse luchthavens geteld worden omdat ze bijdragen aan de controle en detentie van migranten.

Help ons :
Als u tijd aan onze acties wil besteden, neem dan contact met ons op: gettingthevoice (at) riseup.net
U kunt de gedetineerden ook helpen door een oplaadkaart van Lycamobil ter waarde van 5 of 10-euro te kopen bij uw kruidenier, in een nachtwinkel of een boekhandel. Stuur ons een e-mail met de pincode die op de herlaadbeurt staat geschreven: gettingthevoice (at) riseup.net. Wij sturen de pincode naar de gedetineerde, wat hem/haar in staat stelt contact met ons en de buitenwereld te houden

Help deze blog bekend te maken : Posters and flyers

https://twitter.com/GettingVoice

Facebook

OPROEP voor herlaadkaarten telefoon voor de mensen opgesloten in de gesloten centra 10/01/2019

Wij worden momenteel overrompeld door aanvragen van mensen opgesloten in de gesloten centra om herlaadkaartjes voor hun telefoon.

Sommigen werden gearresteerd tijdens hun migratieroute (Zeebrugge, Oostende, aan de grens met Frankrijk) en werden gescheiden van hun familie die ze willen terugvinden en/of verwittigen. Anderen werden gearresteerd thuis, op de openbare weg, in de kantoren van Vreemdelingendienst of aan de grenzen (voornamelijk luchthaven in Zaventem). Anderen nog staan op het punt uitgezet te worden en moeten vrienden en familie in hun land van herkomst verwittigen. De noodzaak familie en vrienden te verwittigen over hun situatie is onontbeerlijk en van enorm belang voor hen.
U kunt hen helpen door een Lycamobile-herlaadkaart van 10 euro te kopen in uw nachtwinkel, boekhandel of kruidenier. Zend ons de PIN-code van deze herlaadkaart per mail naar ons adres gettingthevoiceout(at)riseup.net of per SMS op ons telefoonnummer 0032(0)484026781. Wij sturen die PIN-code per SMS naar de gedetineerde zodat hij/zij verder contact kan houden met de buitenwereld.

U kunt ook 5, 10 of 20 euro (of meer!) storten op onze rekening, of via uw bank een doorlopende opdracht instellen van 5, 10, 20… euro.

Collectif Contre Les Expulsions
TriodosBank BE58 5230 8016 1279 BIC: TRIOBEBB
Vermelding: lyca

Met dank uit naam van de gedetineerden.

Verspreid deze oproep naar uw vrienden en kennissen.

gettingthevoiceout(at)riseup.net

Bienvenue – Welkom – Welcome

PRESENTATIE