Repetitieve en versnelde deportaties 19/08/2019

Repetitieve en versnelde deportaties

S komt aan in Italië en wordt naar Zwitserland gestuurd in de kader van de Europese hervestigingen.
Zijn asielaanvraag in Zwitserland wordt afgewezen. Hij gaat verder op weg naar België…
Hij was op weg om inlichtingen te verkrijgen over een mogelijke asielaanvraag in België: hij werd gearresteerd in het station Brussel-Zuid en naar een gesloten centrum gebracht. Vijftien dagen later werd hij teruggestuurd naar Zwitserland zonder iemand te kunnen informeren en vervolgens naar Italië uitgezet.
Hij keert terug naar België en gaat op 28/06/19 naar Vreemdelingendienst om zich te melden. Ze zeggen hem dat hij over een maand terug moet komen.
Op 22/07/19 gaat hij zoals afgesproken terug naar Vremdelingendienst.
Sinds het moment dat hij voet in de kantoren van Vreemdelingendienst, is er geen nieuws meer van hem….
Iedereen zoekt naar hem..hij is niet te vinden in de gesloten centra.
Op 27/07/2019, 5 dagen later, deelt hij ons mee dat hij uit de gevangenis in Rome was vrijgelaten!

 

Nog een andere S. . . :
Asielaanvraag in Zwitserland afgewezen. dient een nieuwe aanvraag in Duitsland: wordt uitgezet naar Zwitserland, kom terug naar België.

Hij werd op 30 maart 2019 gearresteerd en wordt opgesloten in het gesloten centrum van Brugge. S en zijn vrienden in het centrum houden niet van onrechtvaardigheid en zeggen het in het centrum. Twee van hen, “leiders” genoemd, werden overgebracht naar het detentiecentrum van Vottem en in isolement geplaatst. http://www.gettingthevoiceout.org/gesloten-centrum-van-brugge-14-personen-voorlopige-cijfers-op-14-juni-2019-in-isolatie-cachot-geplaatst/

Op 18 juli 2019 wordt S teruggestuurd naar Zwitserland. Hij komt terug naar België en bereidt zich voor om hier asiel te vragen. Echter, in een staat van waanzin, stapt hij met drie vrienden in een vrachtwagen naar Calais. Hij werd gearresteerd in Calais en werd opgesloten in de CRA (administratief detentiecentrum) in Coquelles.

We gingen naar hem toe in Calais. Hij heeft spijt van zijn domheid en wil terugkomen naar België om daar te wonen. We legden hem uit dat de weg naar België het tegenovergestelde was van de weg naar Groot-Brittannië….we hebben er om gelachen!
Frankrijk heeft de toepassing van wat in de zogenaamde “Dublin”-wet is bepaald, namelijk een terugkeer of naar België,of naar Duitsland of naar Zwitserland gevraagd.
Wordt voortgezet…….

 

Honderden mensen dwalen zo rond in Europa. In onze gesloten centra worden de meeste mensen aktueel bedreigd met deportatie naar hun “Dublin”-land…. Velen van hen accepteren dit om te ontsnappen aan het leven in een gesloten centrum dat volgens hen ondraaglijk lijkt. De meerderheid wordt bij aankomst in hun Dublin-land gearresteerd, soms enkele uren of dagen vastgehouden en vervolgens weer vrijgelaten.Ze kunnen verder reizen…maar naar waar?

STOP DUBLIN!!!!!!!!!!!!!!!

Ce contenu a été publié dans Getuigenissen, Migranten in transit. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.